Επανέρχεται η κανονικότητα στο Ροστόφ μετά την αποχώρηση του Πριγκόζιν - Φεύγουν και οι Τσετσένοι (βίντεο)

Ηρεμία επικρατούσε σήμερα στο αρχηγείο της διοίκησης της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας στην Ροστόφ - Η κυκλοφορία έχει επανέλθει στους δρόμους της πόλης

Ηρεμία επικρατούσε σήμερα στο αρχηγείο της διοίκησης της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας στην Ροστόφ και η κυκλοφορία είχε επανέλθει στους δρόμους της, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, μετά την αποχώρηση του επικεφαλής της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν και των μισθοφόρων του από την πόλη.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε από το πρακτορείο στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, φαίνεται ένας άνδρας να σκουπίζει σε έναν δρόμο και αυτοκίνητα να κυκλοφορούν σε άλλον.

Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων που επικαλούνται τοπικούς αξιωματούχους, το σύνολο των περιορισμών στις μετακινήσεις για την περιοχή του Ροστόφ έχουν σήμερα αρθεί, συμπεριλαμβανομένων και των περιορισμών που εφαρμόστηκαν για τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους,

«Οι σταθμοί λεωφορείων και σιδηροδρόμων εργάζονται κανονικά. Εισιτήρια πωλούνται, ενώ ισχύει το πρόγραμμα των δρομολογίων προς όλους τους προορισμούς», δήλωσε ο Σεργκέι Τιούριν, αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Πολιτικής και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας για την περιοχή του Ροστόφ.

Φεύγουν και οι Τσετσένοι

Οι ειδικές δυνάμεις των Τσετσένων που αναπτύχθηκαν στην περιοχή Ροστόφ της Ρωσίας για να αντισταθούν στην προέλαση των ενόπλων μισθοφόρων της εταιρίας Βάγκνερ, αποσύρονται σήμερα, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο έναν διοικητή τους.

Οι ειδικές δυνάμεις «Αχμάτ» επιστρέφουν στις περιοχές όπου μάχονταν κατά το προηγούμενο διάστημα, φέρεται να δήλωσε ο διοικητής Άπτι Αλαουντίνοφ στο αναφερόμενο πρακτορείο ειδήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ