Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 25ης Μαρτίου λόγω παρέλασης: Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί Παρασκευή και Σάββατο στην Αθήνα

Που θα απαγορευτεί σταδιακά η στάση, η στάθμευση και η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθήνα  - Στις 25 Μαρτίου θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων -  Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και στη Θεσσαλονίκη 24 και 25 Μαρτίου

Κλείσιμο

Ένοχος για σεξουαλικά εγκλήματα ο Μπιλ Κόσμπι

Ένοχος για τρεις κατηγορίες περί σεξουαλικής κακοποίησης κρίθηκε ο αμερικανός πρώην κωμικός Μπιλ Κόσμπι, στην πρώτη πολύκροτη δίκη αφότου το κίνημα #MeToo έφερε στην επιφάνεια τις παρενοχλήσεις που υφίστανται γυναίκες, ειδικά στον χώρο του θεάματος.

Δικαστήριο στην πολιτεία της Πενσιλβάνια αποφάσισε πως το 2004 ο Κόσμπι ακινητοποίησε με χάπια και εν συνεχεία κακοποίησε με τα δάχτυλά του την 45χρονη πλέον Αντρέα Κόνσταντ, στην βίλα του στα περίχωρα της Φιλαδέλφειας.Το θύμα εργαζόταν τότε στο πρόγραμμα μπάσκετ του πανεπιστημίου Τεμπλ, όπου ο Κόσμπι είχε θεσμικό ρόλο.

Ο 80χρονος Κόσμπι κινδυνεύει
να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή, καθώς κάθε κατηγορία επισύρει ποινή κάθειρξης έως 10 ετών. Παρά ταύτα, δεν αποκλείεται να εκτίσει τις ποινές ταυτόχρονα.

Η ποινή αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επόμενων δύο έως τριών μηνών.

Ο κωμικός αποχώρησε από το δικαστήριο του Νόρισταουν δίχως να προβεί σε δηλώσεις. Οι συνήγοροί του είπαν πως θα ασκήσουν έφεση.

Πρόκειται για το ναδίρ της εντυπωσιακής κατάρρευσης για τον Κόσμπι, ο οποίος μεσουράνησε ως τηλεοπτικός αστέρας σε οικογενειακές σειρές την δεκαετία του 1980, κατακτώντας το ψευδώνυμο ο «Μπαμπάς της Αμερικής».

Όλα άρχισαν να αλλάζουν πριν από τέσσερα χρόνια. Περισσότερες από 50 γυναίκες τον κατήγγειλαν ότι τις κακοποίησε σεξουαλικά, σε πολλές περιπτώσεις με τη χρήση υπνωτικών χαπιών. Αρκετά από τα φερόμενα θύματά του βρίσκονταν στην αίθουσα του δικαστηρίου όταν οι ένορκοι είπαν πως κρίνουν τον Κόσμπι ένοχο, και μερικά ξέσπασαν σε λυγμούς.

Ο ηλικιωμένος κωμικός έμεινε σιωπηλός στο άκουσμα της ετυμηγορίας των ενόρκων. Ξέσπασε όμως όταν ο εισαγγελέας ζήτησε την κράτησή του, με το επιχείρημα ότι ο εύπορος ηθοποιός θα μπορούσε να διαφύγει ακόμα και με ιδιωτικό αεροπλάνο.

«Δεν έχει αεροπλάνο μ....α», φώναξε οργισμένος ο Κόσμπι. Ο δικαστής επέτρεψε στον κωμικό να παραμείνει ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης 1 εκατομμυρίου δολαρίων, όμως τον διέταξε να παραδώσει το διαβατήριό του και να παραμείνει στην κομητεία Μοντγκόμερι, όπου διαμένει.

Ο Κόσμπι αρνούνταν τις καταγγελίες της Κόνσταντ, χαρακτηρίζοντάς την απατεώνισσα. Πρόκειται για την δεύτερη δίκη του για τις εν λόγω κατηγορίες. Η πρώτη έληξε πέρυσι δίχως απόφαση, διότι οι ένορκοι δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε ετυμηγορία.
Πηγή: skai.gr