Κλείσιμο

Επικοινωνία Ποροσένκο – Μέρκελ με φόντο την κλιμάκωση της Ουκρανικής κρίσης

Το ενδεχόμενο ο Πέτρο Ποροσένκο να απευθυνθεί στους αρχηγούς των ευρωπαϊκών κρατών και κυβερνήσεων κατά τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το Σάββατο, συζήτησαν ο ουκρανός πρόεδρος με την Άνγκελα Μέρκελ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μετά την κλιμάκωση της Ουκρανικής κρίσης, και τη διαφαινόμενη είσοδο ρωσικού στρατού στο έδαφος της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ουκρανικής προεδρίας την Παρασκευή, Μέρκελ και Ποροσένκο συζήτησαν τα βήματα διαμόρφωσης ενός διαλόγου για μια ειρηνική διευθέτηση της κατάστασης.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ζήτησε από τη Μέρκελ να κάνει ό,τι μπορεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη διεθνή σκηνή για να στηρίξει την Ουκρανία.

Από την πλευρά της, η καγκελάριος διαβεβαίωσε ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να υποστηρίξει αποφασιστικά μέτρα για την επίλυση της κρίσης κατά την επόμενη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 30 Αυγούστου. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επιδείξει αλληλεγγύη προς την Ουκρανία», είπε.

Το ενδεχόμενο ο Ποροσένκο να απευθυνθεί στους αρχηγούς των ευρωπαϊκών κρατών και κυβερνήσεων κατά τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το Σάββατο.

Επίσης, Μέρκελ και Ποροσένκο συμφώνησαν να συνεχιστεί ο εντατικός διάλογο για να ανταποκριθούν άμεσα στις εξελίξεις στις περιοχές Ντονέτσκ και Λουχάνσκ.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας διέψευσε πάντως με τον κατηγορηματικότερο τρόπο την Πέμπτη τις πληροφορίες ότι ρωσικές στρατιωτικές μονάδες δρουν εντός του ουκρανικού εδάφους.



Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ