Κλείσιμο

Ανάρρωσε ο πρόεδρος της Αργεντινής που είχε μολυνθεί από κορωνοϊό

Ο πρόεδρος της Αργεντινής, ο Αλμπέρτο Φερνάντες, ανακοινώθηκε χθες πως ανέρρωσε, περίπου δύο εβδομάδες αφότου αποκαλύφθηκε πως διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό, αν και δεν αντιμετώπισε παρά ήπια συμπτώματα και συνέχισε να εργάζεται ενόσω παρέμενε σε απομόνωση, σύμφωνα με την ιατρική υπηρεσία της προεδρίας.

Ο κ. Φερνάντες, 62 ετών, είχε λάβει στην αρχή τις χρονιάς και τις δύο δόσεις του ρωσικού εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό Sputnik V. Διαγνώστηκε πως μολύνθηκε καθώς η χώρα της Λατινικής Αμερικής πλήττεται από σφοδρό δεύτερο κύμα της πανδημίας· η Αργεντινή κατέγραψε ρεκόρ 27.001 εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 προχθές Τρίτη.

Η ιατρική υπηρεσία της προεδρίας της Αργεντινής διαβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της ότι η υγεία του κ. Φερνάντες είναι καλή, η εξέλιξή του είναι ευνοϊκή, είναι ασυμπτωματικός και θα επιστρέψει στα καθήκοντά του από σήμερα.

«Την Πέμπτη 15η (Απριλίου) θα επανέλθει στις κανονικές του δραστηριότητες» και θα «συνεχίσει να υποβάλλεται στις συνηθισμένες ιατρικές εξετάσεις», κατά την ανακοίνωση.

Η Αργεντινή έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο 58.174 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 2.579.000 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ