Με «μαύρο» του Facebook σε πρόσβαση ή διαμοιρασμό ειδήσεων ξύπνησαν την Πέμπτη το πρωί οι Αυστραλοί πολίτες. 

Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου, απέκλεισε τους Αυστραλούς χρήστες του από κάθε πρόσβαση σε ειδησεογραφικό περιεχόμενο από το πρωί της Πέμπτης, αντιδρώντας στη ρύθμιση της αυστραλιανής κυβέρνησης.

Facebook και Google αντιτίθενται σφόδρα στο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί και προβλέπει την πληρωμή των ΜΜΕ για το ειδησεογραφικό περιεχόμενό τους που φιλοξενείται στις υπηρεσίες τους, με αποτέλεσμα οι δύο κολοσσοί να θέλουν να πάρουν μέτρα «προς παραδειγματισμό», καθώς άλλες χώρες αλλά και οι ΕΕ προτίθενται να πράξουν το ίδιο. Η Google έχει απειλείσει ότι θα κλείσει τη μηχανή αναζήτησής της στη χώρα. 

Αρκετές κυβερνητικές σελίδες, ορισμένες εξ αυτών έκτακτης ανάγκης, αποκλείστηκαν επίσης από τo Facebook - κάτι που αργότερα η πλατφόρμα το απέδωσε σε λάθος. 

Σημειώνεται ότι και χρήστες εκτός της χώρας δεν μπορούν να διαβάσουν ή να έχουν πρόσβαση σε αυστραλιανές ειδήσεις στην πλατφόρμα. 

Η αυστραλιανή κυβέρνηση επέκρινε έντονα την κίνηση, λέγοντας ότι απέδειξε την «τεράστια δύναμη αυτών των ψηφιακών γιγάντων στην αγορά».
 

Πηγή: skai.gr