Κλείσιμο

«Βάλτε χρώμα στη ζωή σας»: Το Android αλλάζει, και γίνεται πιο «προσωπικό» με ζωντανά χρώματα - Βίντεο

«Το χρώμα είναι κάτι προσωπικό. Γιατί να σχεδιάζεις σαν να βλέπουν όλοι το χρώμα με τον ίδιο τρόπο;» αναφέρει χαρακτηριστικά η Google

«Βάλτε χρώμα στη ζωή σας»... Η Google σα να... γνώριζε το παλιό ελληνικό διαφημιστικό σλόγκαν, με το λειτουργικό της σύστημα Android να αλλάζει (ακόμα περισσότερο), και να γίνεται πιο «προσωπικό» με «τολμηρά» χρώματα, με την ονομασία «Fidelity», στη νέα 14η έκδοση του λειτουργικού, που αναμένεται τον Αύγουστο.  

Tην ανακοίνωση ουσιαστικά έκανε η ίδια η ομάδα της Google , Google Design. «Το χρώμα είναι κάτι προσωπικό. Γιατί να σχεδιάζεις σαν να βλέπουν όλοι το χρώμα με τον ίδιο τρόπο;» αναφέρει χαρακτηριστικά η Google σε λογαριασμό της στο Twitter, παραθέτοντας βίντεο με χρώματα πολύ πιο έντονα, ζωντανά.

Η ονομασία «Fidelity (Πιστότητα) παραπέμπει στις επιλογές του χρήστη, στη βάση του σχεδιασμού Material You, που θα είναι πιο… πιστές από σήμερα στην πραγματικότητα. 

Όπως έχουν σήμερα τα πράγματα, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα επιλογής χρωμάτων από τα φόντα του κινητού (wallpapers) τα οποία περνούν στα εικονίδια ή/και στις ίδιες τις εφαρμογές, δίνοντας ένα ομοιογενές στυλ και έναν πιο προσωπικό τόνο παραμετροποίησης. Το μειονέκτημα είναι ότι συχνά τα βασικά χρώματα φαίνονται λίγο πολύ τα ίδια, καθώς το λειτουργικό «ερμηνεύει» τα ζωντανά χρώματα των φόντων σε παστέλ αποχρώσεις.

Για το Android 14, η ομάδα Material Design θα επιτρέψει σημαντικά πιο τολμηρά χρώματα Material You, ώστε το βασικό χρώμα που προτιμάτε να χρησιμοποιείται απευθείας στο τελικό θέμα. Η ομάδα Google Design δημοσίευσε σχετικό βίντεο στο Twitter που δείχνει μια πολύ πιο τολμηρή χρωματική παλέτα από ό,τι είναι δυνατό σήμερα με το Material You. 

Android

Πηγή: skai.gr