Στην Αθήνα το Φεβρουάριο η ελίτ της ευρωπαϊκής διαιτησίας

Στην Αθήνα από 1 έως 5 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο διαιτησίας των διαιτητών που βρίσκονται στην κατηγορία «ελίτ» υπό την αιγίδα της UEFA και την οργανωτική στήριξη της ΕΠΟ.

Οι κορυφαίοι άνδρες και γυναίκες διαιτητές θα βρεθούν στην χώρα μας για να προετοιμαστούν ενόψει των νοκ-άουτ αναμετρήσεων στις διασυλλογικές διοργανώσεις της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Παράλληλα, εκτός από τις θεωρητικές εξετάσεις με βίντεο και τα τεστ φυσικής κατάστασης θα υπάρξει ενημέρωση για την χειραγώγηση αγώνων και τους τρόπους πρόληψης του φαινομένου αυτού.

Υπεύθυνοι για το σεμινάριο θα είναι ο Ιταλός Πιερλουίτζι Κολίνα, ο Σλοβένος Βλάντιμιρ Σάιν, αλλά και ο Χιου Ντάλας που σε σύντομο χρονικό διάστημα υποβαθμίστηκε από υπεύθυνος διαιτησίας σε Super League και Fottball League σε εκπαιδευτή και ελεγκτή της φυσικής κατάστασης των διαιτητών.

Στο σεμινάριο της Αθήνας θα παρευρεθούν η Τσέχα Ντάγκμαρ Ντάμκοβα και ο Σουηδός Μπο Κάρλσον, ενώ το «παρών» θα δώσει και ο Ρουμάνος Ιόαν Λουπέσκου, πρώην ποδοσφαιριστής.

Τέλος το παρών θα δώσει ο Χιλιανός διαιτητής Ενρίκε Οσες (ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας) που εκτιμάται ως ευκαιρία της UEFA για την έναρξη μιας συνεργασίας με την Ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής.

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr