Πυροσβεστική

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο - Οι «πορτοκαλί» περιοχές - Δείτε χάρτη

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια

Κλείσιμο

Τέλος στο μποϊκοτάζ από τις παίκτριες της Ισπανίας

Ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών για τον Αθλητισμό δήλωσε ότι η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (RFEF) έχει δεσμευτεί για «άμεσες και βαθιές αλλαγές»

Οι περισσότερες γυναίκες που παίζουν στην εθνική ομάδα της Ισπανίας συμφώνησαν να τερματίσουν το μποϊκοτάζ, δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών για τον Αθλητισμό Βίκτορ Φράνκος. Η συμφωνία επιτεύχθηκε σήμερα Τετάρτη μετά μία συνάντηση που είχε διάρκεια 7 ώρες.

Δύο από τις 23 παίκτριες που κλήθηκαν για τους αγώνες του Nations League αυτού του μήνα επέλεξαν να αποχωρήσουν από την ομάδα.

Ο Φράνκος δήλωσε ότι η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (RFEF) έχει δεσμευτεί για «άμεσες και βαθιές αλλαγές».

Σύμφωνα με το BBC, οι παίκτριες ξεκίνησαν το μποϊκοτάζ αφού ο τότε πρόεδρος της RFEF Λουίς Ρουμπιάλες φίλησε την Τζένι Ερμόσο μετά τον θρίαμβο της Ισπανίας επί της Αγγλίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών τον περασμένο μήνα. Το φιλί, το οποίο η Ερμόσο είπε ότι δεν ήταν συναινετικό, οδήγησε στην παραίτηση του Ρουμπιάλες, ενώ ο προπονητής της Ισπανίας Χόρχε Βίλντα, απολύθηκε.

Σημειώνεται πως η Ισπανία θα παίξει με τη Σουηδία την Παρασκευή, και με την Ελβετία την Τρίτη, στο Nations League.

Ο Φράνκος, ο επικεφαλής της εθνικής αθλητικής υπηρεσίας της ισπανικής κυβέρνησης (CSD), δήλωσε: «Αποτελούν θετικά νέα το ότι η ομάδα θα παίξει τα επόμενα δύο παιχνίδια με εγγυήσεις», δήλωσε και πρόσθεσε ότι η απόφαση λήφθηκε μετά από "φιλικές" συνομιλίες στη Βαλένθια, στις οποίες συμμετείχαν οι παίκτες, τα στελέχη της RFEF, η CSD και η ένωση γυναικείων παικτών Futpro.

Οι παίκτριες ανησυχούν για της αλλαγές της ομοσπονδίας

«Θα δημιουργηθεί μια κοινή επιτροπή μεταξύ RFEF, CSD και παικτών για να δοθεί συνέχεια στις συμφωνίες, οι οποίες θα υπογραφούν αύριο», είπε ο Φράνκος.«Οι παίκτες εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ανάγκη για βαθιές αλλαγές στο RFEF, το οποίο έχει δεσμευτεί να κάνει αυτές τις αλλαγές άμεσα».

Ο Φράνκος είπε ότι οι παίκτες που επέλεξαν να μην παίξουν δεν θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις και η απόφασή τους ήταν «απολύτως σεβαστή». Υπενθυμίζεται πως  θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν πρόστιμα ή αποκλεισμό από την εθνική πλευρά επειδή δεν εμφανίστηκαν για διεθνή καθήκοντα.

Τη Δευτέρα, σύμφωνα με το BBC, ο νέος προπονητής Μόντσε Τόμε επέλεξε 15 παίκτριες που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο για τους αγώνες του Nations League. Αφού ανακοινώθηκε, οι παίκτριες δημοσίευσαν μια δήλωση λέγοντας ότι το μποϊκοτάζ παραμένει σε ισχύ και ότι «μπήκαμε σε μια θέση στην οποία δεν θέλαμε ποτέ να είμαστε».Ενώ ακόμη πρόσθεσαν ότι σκόπευαν να διερευνήσουν τις πιθανές νομικές επιπτώσεις του να κληθούν ενάντια στις επιθυμίες τους.

Ο Τόμε παρέλειψε την Ερμόσο από την ομάδα "για να την προστατεύσει", αναφέρει το BBC. Η Ερμόσο είπε ότι η επιλογή παικτών που μποϊκοτάρουν την ομάδα έδειξε ότι "τίποτα δεν έχει αλλάξει" στην ομοσπονδία.

Η αθλητική υπηρεσία της Ισπανίας είπε ότι θα συσταθεί επιτροπή για την παρακολούθηση των συμφωνηθεισών αλλαγών, η οποία θα επικεντρωθεί στις πολιτικές ισότητας, τις προκαταβολές στην ίση αμοιβή και τη βελτίωση της υποδομής του γυναικείου αθλητισμού.

Η πρόεδρος της Futpro, Αμάντα Γκουτιέρες, δήλωσε: «Είναι η αρχή ενός μεγάλου δρόμου που έχουμε μπροστά μας».

Ο Ρουμπιάλες αρνήθηκε ότι επιτέθηκε στην Ερμόσο

Υπενθυμίζεται πως ο Ρουμπιάλες απαγορεύεται να βρεθεί σε απόσταση 200 μέτρων κοντά την Ερμόσο, ύστερα από την καταγγελία της 33χρονης παίκτριας. Εμφανιζόμενος στο δικαστήριο για πρώτη φορά την Παρασκευή, ο ίδιος αρνήθηκε ότι επιτέθηκε σεξουαλικά στην παίκτρια.

Πηγή: BBC