Παραιτήθηκε ο Λουίς Ρουμπιάλες για το φιλί στην Ερμόσο

Ο 46χρονος Ρουμπιάλες παραιτήθηκε, επίσης, από τη θέση του αντιπροέδρου της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA

Παραιτήθηκε ο Λουίς Ρουμπιάλες από τη θέση του προέδρου της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου μετά τη δημόσια κριτική που δέχτηκε για το φιλί στην Ισπανίδα επιθετικό Τζένιφερ Ερμόσο κατά την τελετή απονομής του τροπαίου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών.

Η Ερμόσο είχε δηλώσει τότε ότι το φιλί μετά την νίκη της Ισπανίας από την Αγγλία δεν ήταν συναινετικό και κατέθεσε καταγγελία σε βάρος του Ρουμπιάλες την περασμένη Τρίτη.

Ο Ρουμπιάλες δήλωσε ότι υπέβαλε την παραίτησή του στον αναπληρωτή πρόεδρο της ομοσπονδίας Πέδρο Ρότσα. «Δεν μπορώ να συνεχίσω τη δουλειά μου» δήλωσε, σε εμφάνισή του σε εκπομπή του BBC.

Ο 46χρονος παραιτήθηκε, επίσης, από τη θέση του αντιπροέδρου της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA.

Οι συνέπειες από το φιλί πρωταγωνιστούν σε ό,τι αφορά το ισπανικό ποδόσφαιρο τις τελευταίες εβδομάδες ενώ έχουν επισκιάσει τη νίκη της Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με τον Ρουμπιάλες να αγνοεί τις επανειλημμένες εκκλήσεις για παραίτηση τον προηγούμενο καιρό.

Την Παρασκευή, εισαγγελέας υπέβαλε μήνυση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας, μετά την κατάθεση της Ερμόσο την Τρίτη, κατά του Ρουμπιάλες για σεξουαλική επίθεση και εξαναγκασμό.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το φιλί ήταν «συναινετικό», αλλά οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν και είχε τεθεί, προσωρινά, σε διαθεσιμότητα από την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία, FIFA.

«Μετά την ταχεία απόφαση της FIFA, καθώς και τις υπόλοιπες διαδικασίες εναντίον μου, είναι προφανές ότι δεν θα μπορέσω να επιστρέψω στη θέση μου» ανέφερε ο Ρουμπιάλες.

«Το να επιμένω και να περιμένω δεν πρόκειται να συμβάλει σε τίποτα, ούτε στην ομοσπονδία, ούτε στο ισπανικό ποδόσφαιρο» συμπλήρωσε.

Ο Ρουμπιάλες δήλωσε ότι ελπίζει ότι η αποχώρησή του να δώσει ώθηση στην κοινή υποψηφιότητα της Ισπανίας, με το Μαρόκο και την Πορτογαλία, για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030.

«Έχω πίστη στην αλήθεια και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να επικρατήσει. Οι κόρες μου, η οικογένειά μου και οι άνθρωποι που με αγαπούν έχουν υποστεί τις συνέπειες των υπερβολικών διώξεων, καθώς και έχουν ακούσει πολλά ψέματα».
 

Πηγή: skai.gr