Κλείσιμο

Ο Arsenio Dominguez Velasco νέος γγ του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού

Το συμβούλιο του ΙΜΟ εξέλεξε σήμερα στη θέση του γενικού γραμματέα τον Arsenio Antonio Dominguez Velasco από τη Δημοκρατία του Παναμά, για μια τετραετή θητεία

Την εκλογή του νέου γενικού γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού ΙΜΟ, χαιρέτισε με σημερινή δήλωσή του στο διαδίκτυο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτη.

«Η Ελλάδα χαιρετίζει την εκλογή του υποψηφίου του Παναμά κ. Arsenio Dominguez Velasco στη θέση του γενικού γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ). Παραμένουμε προσηλωμένοι στον ρόλο του ΙΜΟ ως παγκόσμιου νομοθέτη για την ασφαλή, περιβαλλοντικά φιλική και αποτελεσματική ναυτιλία και θα συνεργαστούμε με το νέο γενικό γραμματέα και τα κράτη μέλη του ΙΜΟ, προς όφελος της ναυτιλίας, των ναυτικών και της παγκόσμιας κοινότητας στο σύνολό της» αναφέρει.

Σημειώνεται ότι το συμβούλιο του ΙΜΟ εξέλεξε σήμερα στη θέση του γενικού γραμματέα του ΙΜΟ τον Arsenio Antonio Dominguez Velasco από τη Δημοκρατία του Παναμά, για μια τετραετή θητεία αρχής γενομένης από το 2024.

Ο νυν γενικός γραμματέας του ΙΜΟ Kitack Lim, θα παραμείνει στη θέση του έως τα τέλη του 2023.

Η απόφαση του συμβουλίου με την εκλογή του νέου γενικού γραμματέα του οργανισμού θα υποβληθεί στην 33η σύνοδο της συνέλευσης του ΙΜΟ στα τέλη του 2023. Η συνέλευση θα κληθεί να εγκρίνει τον διορισμό, ενώ ο νέος εκλεγμένος γενικός γραμματέας θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 1η Ιανουαρίου 2024.

Επτά κράτη-μέλη του ΙΜΟ είχαν υποδείξει από έναν υποψήφιο για τη θέση του γενικού γραμματέα του Οργανισμού. Οι υποψηφιότητες με αλφαβητική σειρά ανά όνομα υποψηφίου ήταν οι εξής: Moin Uddin Ahmed (Μπαγκλαντές), Suat Hayri Aka (Τουρκία), Arsenio Antonio Dominguez Velasco (Παναμάς), Dr. Cleopatra DoumbiaHenry (Δομινικανή Δημοκρατία),Nancy Karigithu (Κένυα), Minna Kivimäki (Φινλανδία) και Zhang Xiaojie (Κίνα).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ