Βουλή: Αποχώρηση ΝΔ και ΛΑΟΣ από τη συζήτηση για τις φυλακές

Ρήγμα στη συνοχή της τρικομματικής κυβέρνησης επέφερε- αυτή τη φορά- το νομοσχέδιο για την αποσυμφόρηση των φυλακών που συζητείται στη Βουλή και από την οποία αποχώρησαν ΝΔ και ΛΑΟΣ.

Την αποχώρηση προκάλεσε η απροθυμία του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου να διευκρινίσει αν θα αποδεχτεί τις ενστάσεις ΝΔ και ΛΑΟΣ να εξαιρεθούν από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου έγκλειστοι για αδικήματα που επισείουν ποινή από 5-10 χρόνια.

Παρά τις συνεχόμενες εκκλήσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια αλλά και του ΛΑΟΣ Αλέκου Χρυσανθακόπουλου να αποσυρθεί η επίμαχη ρύθμιση και να μην έχουν δικαίωμα απόλυσης από τις φυλακές όσοι εκτίουν ποινές άνω των 5 ετών, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου δεν προέβη στις απαραίτητες αλλαγές με αποτέλεσμα τόσο η ΝΔ όσο και ο ΛΑΟΣ να αποχωρήσουν από τη Βουλή.

Τη στάση αυτή επέκρινε αυστηρά ο υπουργός Δικαιοσύνης βάλλοντας ακόμη και κατά του προέδρου της ΝΔ και υποστηρίζοντας ότι ΝΔ επέλεξε το δρόμο να καταργηθεί το κοινοβούλιο και να μην τοποθετηθούν οι βουλευτές. «Δεν δέχομαι επιβολές. Από την αρχή δήλωσα είναι ανοιχτός σε διάλογο. Είναι φανερό πως ο κ. Σαμαράς θέλει να δημιουργήσει πολιτικό ζήτημα. Ανοίξαμε άλλες καταστάσεις, επικίνδυνους δρόμους, αναλαμβάνουν την ευθύνη τους απέναντι στο λαό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαϊωάννου.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου