Κασσελάκης στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν κέρδισε ο Μητσοτάκης, χάσαμε εμείς - Εμείς οι 48 απέναντι στους 185 αρίστους

«Από μεριάς μου σας εγγυώμαι, δεν θα τους αφήσω σε χλωρό κλαρί. Θα τους ξεμπροστιάζω στην κοινωνία» είπε ο κ. Κασσελάκης εκαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση - Δείτε το νέο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

«Εμείς οι 48 μαζί έχουμε την πιο νωπή δημοκρατική εντολή των ψηφοφόρων μας και συνεπώς αναλαμβάνουμε την τεράστια ευθύνη να τους τιμήσουμε, να σταθούμε δίπλα τους, να τους εκπροσωπήσουμε» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινώντας την πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Κ.Ο του κόμματος επισημαίνοντας πως είναι «τιμή και ευθύνη». 

Ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για τις παρακολουθήσεις και το Predator αλλά και για την λειτουργία της δικαιοσύνης. «Εμείς οι 48 απέναντι στους 158 άριστους» ανέφερε χαρακτηριστικά και επισήμανε πως στις εκλογές δεν κέρδισε ο Μητσοτάκης, έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κασσελάκης

Αναφερόμενος στις πρόσφατες πλημμύρες στη Θεσσαλία είπε: «Αντί για συγνώμη μετά τη διαχειριστική ανικανότητα της κυβέρνησης, ειρωνεύονταν» τον Ιωακειμίδη και «εμένα προσωπικά με λογοπαίγνια παιδιών δημοτικού» και συμπλήρωσε: «Κατά τα άλλα εμείς είμαστε οι τοξικοί και όχι αυτοί οι τζάμπα μάγκες».  Όσον αφορά στη Δικαιοσύνη ο κ. Κασσελάκης τόνισε ότι «εμείς λέμε να κάνει τη δουλειά της» και να τιμωρηθούν οι ένοχοι όσο ψηλά και αν βρίσκονται».

Παράλληλα, μίλησε για «δύο βαρονίες στη ΝΔ». Η μία του κ. Μητσοτάκη και η δεύτερη του κ. Καραμανλή. Μάλιστα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν τολμά να πειράξει «την άλλη βαρονία. Ο οποίος τολμά και μιλά για τα Τέμπη, που μιλά για το ΟΑΚΑ. Ο άριστος Καραμανλής».

Αναφερόμενος στην τραγωδία στα Τέμπη ζήτησε από τον Κώστα Αχ. Καραμανλή να παραιτηθεί. «Αν έκανε λάθη που κόστισαν 57 ζωές γιατί δεν παραιτείται τώρα. Έχει πολιτική ευθύνη για τα Τέμπη; Αν ναι να παραιτηθεί τώρα» είπε.  «Είναι όρκος τιμής μου, δεν θα ξεχαστούν, δε θα συγκαλυφθούν τα Τέμπη» πρόσθεσε.

«Από μεριάς μου σας εγγυώμαι, δεν θα τους αφήσω σε χλωρό κλαρί. Θα τους ξεμπροστιάζω στην κοινωνία. Η κοινωνία δικαιούται καλύτερη μοίρα. Έχουμε ευθύνη να σηκώσουμε ανάστημα και να αναμετρηθούμε με τον εαυτό μας. Να αποδείξουμε το λόγο που μπήκαμε στην πολιτική και μένουμε στην πολιτική» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης.

Αναφέρθηκε επίσης στην επίσκεψη που πραγματοποίησε πρόσφατα σε σχολείο ειδικής αγωγής στην Καλλιθέα. «Αντί για συγνώμη, ειρωνεύονται» επανέλαβε ο Στ. Κασσελάκης αναφερόμενος στη ΝΔ και πρόσθεσε ότι αισθάνθηκε ότι πρέπει να κάνει δωρεά για 8 air condition, έναν διάδρομο και ένα ποδήλατο ώστε να βοηθηθούν τα παιδιά. «Την έκανα τη δωρεά. Ας κάνει ο καθένας τους αντίστοιχη δωρεά».

Σε άλλο σημείο ο κ. Κασσελάκης είπε: «Έχουμε χρέος να ηγηθούμε το δικαίωμα σε μια δίκαιη εργασία και αμοιβή. Είτε είναι υπάλληλος, είτε εργοδότης, είτε επαγγελματίας πρέπει να έχει ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεως με τους άλλους».

Επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει «πρότυπο στην κοινωνία» και αυτό όπως είπε θα γίνει με τρία βήματα «Ενότητα, πρόταση, δράση». 

Αναφερόμενος στην «ατομική ευθύνη» που αναφέρει η κυβέρνηση είπε «ως πότε θα βαφτίζουμε τη δημοσιά ευθύνη, ατομική ευθύνη, ως πότε θα το επιτρέπουμε. Πρέπει ο πολίτης να καταλάβει ότι υπάρχει δημόσια ευθύνη και δεν είναι στη μοίρα τους». 

Κλείνοντας είπε πως «Εκφράζω την απόλυτη εμπιστοσύνη και κατανόηση για το δυσανάλογο βάρος που έχετε επωμιστεί. Θα είμαι στο πλευρό σας, σας θέλω στο πλευρό μου, θα βρούμε κοινό βηματισμό».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα παραμείνει ο γνήσιος εκφραστής της σύγχρονης πατριωτικής Αριστεράς» πρόσθεσε ο αναφερόμενος στα εθνικά θέματα:  «Έχουμε αποδείξει να βάζουμε κόκκινες γραμμές και στα εθνικά θέματα το κόκκινο δεν θα ξεθωριάσει».

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ζήτησε από όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αρχίσουν το τρέξιμο από αύριο κι όλας.«Πρέπει να βάλουνε προοδευτικούς ανθρώπους στην αυτοδιοίκηση. Βοηθήστε τους συντρόφους μας» είπε.

Το νέο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση αναδίχθηκε το νέο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Αναλυτικά:

Πρόεδρος ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ

Σωκράτης Φάμελλος

Νέα Γραμματέας ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ

Θεοδώρα Τζάκρη

Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι:

Νίκος Παππάς

Θεόφιλος Ξανθόπουλος

Διονύσης Καλαματιανός

Διευθυντής ΚΟ

Γιώργος Τσίπρας

Συντονιστής ΕΠΕΚΕ

Παύλος Πολάκης

Πηγή: skai.gr