Συνάντηση Στουρνάρα – ΤΑΙΠΕΔ για την επιτάχυνση των αποκρατικοποίησεων

Η επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνεργασίας που θα έχει εντός της ημέρας ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας με τον πρόεδρο του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Τάκη Αθανασόπουλο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ταμείου, Γιάννη Εμίρη.

Από το βήμα της Βουλής ο κ. Στουρνάρας έχει προαναγγείλει ότι το κύριο βάρος θα δοθεί στην ολοκλήρωση των 6 αποκρατικοποιήσεων, για τις οποίες ήδη εξελίσσονται οι διαγωνιστικές διαδικασίες [Κρατικά Λαχεία, Ελληνικό, ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ, IBC, Κασσιώπη, Αφάντου], στην εκκίνηση 9 ακόμη αποκρατικοποιήσεων [lease back 28 Ακινήτων, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ, ΕΓΝΑΤΙΑ, ΕΛΤΑ, ΟΠΑΠ, ΛΑΡΚΟ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ], οι οποίες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας, καθώς και 13 ακόμη αποκρατικοποιήσεων, πχ. λιμάνια, αεροδρόμια, μαρίνες, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κ.λπ.,

Εξάλλου, το ενδιαφέρον ισραηλινών επιχειρήσεων για συμμετοχή τους στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων μετέφερε στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Αριε Μέκελ, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους. Ο κ. Μέκελ αναφέρθηκε ιδίως στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού, των υπηρεσιών και της ανάπτυξης ακινήτων.
Πηγή: skai.gr