Στην τελική ευθεία τα ψηφοδέλτια

Την Πέμπτη ή το αργότερο την Παρασκευή αναμένεται η ανακοίνωση μέρους των ψηφοδελτίων των κομμάτων.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται τα ψηφοδέλτια Επικρατείας με το ενδιαφέρον να στρέφεται στις απουσίες κορυφαίων στελεχών αλλά και στην παρουσία αναγνωρίσιμων προσώπων.

Το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ εγκρίνει την Πέμπτη τις υποψηφιότητες.

Έμφαση δίνει στην εμφάνιση του κ. Παπανδρέου το Σάββατο στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης, όπου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του κόμματος.

Την παραίτησή του υπέβαλε την Πέμπτη ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού κ. Γιάννης Ανδριανός, καθώς επιθυμεί να πολιτευθεί στις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα επισκεφτεί την φαρμακευτική εταιρία «Βιανέξ» και θα έχει συζήτηση με τους εργαζόμενους.

Το συνολικό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη.

Παρουσιάζοντας τους βασικούς προγραμματικούς άξονες του ΣΥΝ, έκανε λόγο μεταξύ άλλων για αντικατάσταση του Τειρεσία από ανεξάρτητη δημόσια αρχή και πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας.

Ο κ. Τσίπρας έκανε επίσης λόγο για νέο μοντέλο λειτουργίας του δημοσίου τομέα με κριτήριο την κοινωνική αποτελεσματικότητα, ρήτρα απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα και κατάργηση του «μπλοκ» και της ανασφάλιστης εργασίας.


Εν τω μεταξύ, την ερχόμενη Δευτέρα θα οριστικοποιηθούν οι κανόνες με τους οποίους θα διεξαχθεί η τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών.

Αυτό αποφάσισε η διακομματική επιτροπή.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην τηλεμαχία μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Πηγή: skai.gr