Στη Βουλή την Τρίτη ο Πιέρ Μοσκοβισί

Στο ελληνικό Κοινοβούλιο θα βρεθεί το πρωί της επόμενης Τρίτης 3 Ιουλίου, ο ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί.

Ο Επίτροπος της ΕΕ αναμένεται να τοποθετηθεί σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Οικονομικών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής με αντικείμενο «Ένα νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα».

Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί στις 11.30 το πρωί. Σε αυτή θα συμμετάσχουν και ευρωβουλευτές, ενώ το λόγο θα λάβει και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Γιώργος Κατρούγκαλος.

Η παρουσία του κ. Μοσκοβισί στη Βουλή αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα και από τη χρονική συγκυρία, δεδομένου ότι θα γίνει ενάμιση μήνα πριν από την περιβόητη έξοδο από τα Μνημόνια και στον απόηχο της ρύθμισης για το ελληνικό χρέος, το οποίο πυροδοτεί καθημερινά αντιπαραθέσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ενώ στο κάδρο πλέον μπαίνουν και οι ανησυχίες του ΔΝΤ για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά