Σαμαράς: Η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει τον δρόμο της ανάπτυξης

Να ακολουθήσει τον δρόμο της ανάπτυξης και της ελπίδας κάλεσε την κυβέρνηση ο Αντώνης Σαμαράς από τα ναυπηγεία της Ελευσίνας που επισκέφθηκε την Παρασκευή.

«Βρίσκομαι και πάλι κοντά στον απλό εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα, σε μια βαριά βιομηχανία, σε μια σκληρή δουλειά. Βρίσκομαι κοντά σε ανθρώπους που αγωνίζονται για το μεροκάματο και δίνω από εδώ το δικαίωμα σε κάθε έναν να ελπίζει για κάτι καλύτερο. Λέω στην κυβέρνηση ότι η ανεργία έχει ‘χτυπήσει κόκκινο’ σε κάθε σπίτι. Προειδοποιώ την κυβέρνηση ότι αν δεν βγει γρήγορα από αυτό το δρόμο τον μονότονο, τον λαθεμένο, της ανασφάλειας, ο Έλληνας εργαζόμενος δεν θα μπορέσει να δει το δρόμο της προκοπής. Πρέπει να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης. Η Ελλάδα μπορεί, με το προσωπικό της, τους τεχνίτες της, να προοδεύσει, αρκεί να της δοθεί η ευκαιρία. Αυτό το μήνυμα ελπίδας θέλω να στείλω σήμερα μέσα από μια βαριά βιομηχανία που μπορεί να μας βγάλει ασπροπρόσωπους», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε από την διοίκηση και το σωματείο των εργαζομένων για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την διατήρηση της βιωσιμότητας του ναυπηγείου και των θέσεων εργασίας.

Το προεδρείο του Σωματείου των Εργαζομένων στα Ναυπηγεία δεν έκρυψε την έντονη ανησυχία του για το μέλλον, κάνοντας λόγο για κρίσιμο σταυροδρόμι και καλώντας τον κ. Σαμαρά να παρέμβει τόσο στην κυβέρνηση όσο και στους Έλληνες εφοπλιστές για να στηρίξουν τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.

Ο Αντώνης Σαμαράς επεσήμανε πως στο θέμα των κλαδικών πολιτικών η ΝΔ έχει πάρει ξεκάθαρη θέση και ζήτησε να υπάρξει μια στρατηγική κλαδικών τομέων που να σχετίζονται με τη γεωγραφία της χώρας.

«Να κοιτάξουμε εξειδικευμένα το κάθε θέμα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος δεσμεύτηκε στους εργαζόμενους πως θα παρέμβει στους Έλληνες εφοπλιστές για να στηρίξουν τα ελληνικά ναυπηγεία.

Ήδη, πάντως τα έσοδα των Ναυπηγείων από 37 εκατ. ευρώ το 2008 έχουν μειωθεί στα 17 εκατ. ευρώ για το 2011.
Πηγή: skai.gr