Πολιτικές διεργασίες και εκκλήσεις παραμονή της πρώτης ψηφοφορίας για Πρόεδρο

Συνεχίζονται οι πολιτικές ζυμώσεις μια ημέρα πριν την πρώτη ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Να πράξουν το καθήκον τους απέναντι στη χώρα και να εκλέξουν Πρόεδρο κάλεσε σήμερα Τρίτη τους βουλευτές η Ντόρα Μπακογιάννη, μέσω του ΣΚΑΪ, ενώ ο Βασίλης Οικονόμου και η Νίκη Φούντα, που είχαν υπογράψει τη γνωστή «πρόταση των οκτώ» δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν στην πρώτη ψηφοφορία, αφήνοντας όμως ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξουν στάση στον τρίτη ψηφοφορία εφόσον υπάρξει μια συναινετική πρόταση.

Ο κ. Οικονόμου μάλιστα είπε ότι θα επαναφέρει την πρόταση των οκτώ, που ζητούσε εκλογή Προέδρου, Συνταγματική αναθεώρηση και ορισμό ημερομηνίας εκλογών, με περισσότερες υπογραφές.

Να παραστούν στις τρεις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου ζητούν και οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το κόμμα θα προτείνει ως υποψήφιο Πρόεδρο τον αρχηγό του Νίκο Μιχαλολιάκο.

Εντός της Τρίτης αναμένεται η απόφαση του εισαγγελέα αν θα τους δοθεί σχετική άδεια.

Κατά τις ψηφοφορίες, οι βουλευτές θα πρέπει είτε να αναφωνούν το όνομα του υποψήφιου Σταύρου Δήμα ή «παρών».

Στην ψηφοφορία της Τετάρτης η κυβερνητική πλειοψηφία αναμένεται να συγκεντρώσει 165 έδρες. Δεν θα προηγηθεί καμία συζήτηση, πέραν της ανάγνωσης της επιστολής του Αντώνη Σαμαρά για την υποψηφιότητα Δήμα.
Πηγή: skai.gr