Παράθυρο Φωτίου για περιορισμό των μειώσεων τρίτεκνων- πολύτεκνων... κάποτε

Παράθυρο, για τον περιορισμό των μειώσεων των επιδομάτων, που θα υποστούν οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι με εισοδήματα άνω των 13.500 ευρώ, άνοιξε η Θεανώ Φωτίου από τη Βουλή, χωρίς να προσδιορίσει όμως χρονικά το πότε.

«Οι δύο υψηλότερες εισοδηματικές κατηγορίες θα δουν μειώσεις. Είμαστε εδώ ακόμη και τις μειώσεις αυτές να δούμε πως θα τις αντιμετωπίσουμε. Η κυβέρνηση έχει πολιτική για το παιδί», σημείωσε γενικώς και αορίστως η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, εγείροντας ερωτηματικά για το κατά πόσο προτίθεται να προχωρήσει σε τροποποιήσεις των επίμαχων ρυθμίσεων έως την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το βράδυ της Δευτέρας.

Η αοριστία της αναφοράς της πάντως, προκάλεσε στους διαδρόμους της Βουλής, σχόλια περί απλώς «ευχολογίων» με στόχο η κα Φωτίου και η κυβέρνηση να «χρυσώσουν το χάπι» των ενδιαφερομένων και να συνεχίζουν ταυτόχρονα το «μασάζ» στο εσωκομματικό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ, που πασχίζει να υπερασπιστεί τη ρύθμιση καταφεύγοντας στην αύξηση του προϋπολογισμού για τα οικογενειακά επιδόματα.

Η κα Φωτίου πάντως, ακολουθώντας την πάγια κυβερνητική γραμμή των προηγούμενων ημερών, περί αύξησης στο συνολικό κονδύλι κατά 260 εκατομμύρια ευρώ ή 40%, ανέλυσε τις κατηγορίες οικογενειών που θα ευνοηθούν.

«Ξαναλέμε το άρθρο αφορά 800.004 οικογένειες. Όσες παίρνανε θα ξαναπάρουνε. Από αυτές οι 738.000 θα δουν μεγάλες αυξήσεις. Πολύ μεγάλες με 1 και 2 παιδιά, από 40 ευρώτο μήνα θα πάει στα 70 ευρώ και από 80 ευρώ για τα 2 παιδιά θα πάρει 140 ευρώ το μήνα. 100.000 είναι οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. Από αυτές οι 50.000 θα δουν μεγάλες αυξήσεις σε 2 μήνες. Οι τρίτεκνοι θα πάρουν 420 ευρώ επιπλέον», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Πηγή: Nαντίν Χαρδαλιά