ΝΔ για άσυλο: Μόνο τα τουρκικά ΜΜΕ πανηγυρίζουν με τις κινήσεις Τσίπρα

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνησή της για την απόφασή της να προσβάλει την απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής ασύλου για χορήγηση προστασίας στον πρώτο από τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία.

Στον απόηχο της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου να αναστείλει έως τις 15 Φεβρουαρίου την παροχή ασύλου στον αξιωματικό, η ΝΔ καλεί αιχμηρά την κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει πως η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να σταματήσει τις παρεμβάσεις σε ανεξάρτητα όργανα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει πως η δευτεροβάθμια επιτροπή ασύλου έκρινε πως οι οκτώ στρατιωτικοί δεν είχαν σχέση με το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 στην Τουρκία, και υπενθυμίζει την προγενέστερη απόφαση του Άρειου Πάγου ότι οι οκτώ δεν επιτρέπεται να εκδοθούν στη γείτονα.

Οι μόνοι που πανηγυρίζουν πλέον με τις αποφάσεις της κυβέρνησης Τσίπρα είναι τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, καταλήγει αιχμηρά η ανακοίνωσή της ΝΔ.

«Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου για αναστολή της χορήγησης ασύλου του τούρκου αξιωματικού, ήταν αυτή που ήθελε τόσο η ελληνική κυβέρνηση, που κατέθεσε τη σχετική αίτηση ακύρωσης, όσο και η κυβέρνηση της Τουρκίας», σχολίασε από την πλευρά του το ΚΚΕ.

Προσθέτει αιχμηρά πως η εξέλιξη αυτή «δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα ερωτηματικά για τυχόν μεθοδεύσεις και συμφωνίες» της κυβέρνησης με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο τούρκος αξιωματικός το άσυλο του οποίου ανεστάλη σήμερα θα μεταφερθεί εντός της ημέρας στο Ολυμπιακό Χωριό όπου θα παραμείνει ως διοικητικά κρατούμενος.

Η τελική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου για το εάν θα λάβει άσυλο θα ληφθεί στις 15 Φεβρουαρίου.
Πηγή: skai.gr