Λανθασμένη χαρακτήρισε την αναφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου για «πέμπτη φάλαγγα εντός των κόλπων του ΠΑΣΟΚ», ο βουλευτής του κόμματος Θάνος Μοραΐτης, μιλώντας στα Νέα του ΣΚΑΪ και στη Σία Κοσιώνη.

Όπως είπε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέναντί του είχε στελέχη του κόμματος που έδωσαν τη μάχη των ευρωεκλογών, αναφέροντας χαρακτηριστικά «δεν πιστεύαμε αυτά που ακούγαμε.»

«Δεν βγήκα να απαντήσω γιατί δεν με αφορούσε, δεν με αφορά, για αυτό λοιπόν να δώσει ονόματα και διευθύνσεις να τελειώνει το θέμα" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μοραΐτης.

«Μακριά από εμένα τα της πέμπτης φάλαγγας", δήλωσε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι δεν είναι κακό τα κόμματα να γίνονται ζωντανά κύτταρα» να υπάρχει έντονη αντιπαράθεση.

«Πόσο πιο κάτω πρέπει να κατέβει το ΠΑΣΟΚ ώστε να μην μιλάει κανένας;» διερωτήθηκε, προσθέτοντας ότι την παράταξη την προσβάλλουν αυτοί που τη θέλουν μικρή, αυτοί που κάνουν τις διαρροές.

«Πάνω από όλα αγαπάμε την παράταξη, έχουμε δώσει τη ζωή μας» σημείωσε.

Απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση γιατί έθεσε θέμα ηγεσίας, είπε ότι «το έκανα γιατί δεν μπορώ να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου,» ενώ αναφερόμενος στο άρθρο του, είπε ότι "Δεν είναι ένα άρθρο που λεει πρέπει να αλλάξει ο Βενιζέλος, λεω δεν δέχομαι όλη την ανάλυση του προεκλογικού αποτελέσματος που κάνει ο πρόεδρός μου".

Ο κ. Μωραΐτης τόνισε ότι στην παράταξη είναι από μικρό παιδί και σημείωσε την επιθυμία του να μετεξελιχθεί στον κυρίαρχο πόλο της κεντροαριστεράς. Δεν θέλω να γίνει κλοτσοσκούφι μιας δεξιάς που αγκαλιάζει την ακροδεξιά, ούτε μίας λαϊκίστικης αριστεράς, παρατήρησε.

Ακόμα, απέκλεισε το ενδεχόμενο να βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος, τονίζοντας ότι «σε αυτή τη φάση δεν πρόκειται να προτάξω προσωπικούς ρόλους και καρέκλες.»

Αναφερόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου, είπε «είμαι φίλος του, συνεργάστηκα μαζί του». Ο Μωραΐτης δεν ήρθε με αλεξίπτωτο στο ΠΑΣΟΚ, έχω μία πορεία και μία διαδρομή, μακριά από εμένα και από τον Γιώργο Παπανδρέου αυτές οι συσχετίσεις για την παρέμβαση και το άρθρο, είπε, προσθέτοντας, μην ψάχνουμε να βρούμε συνέχεια δράκους.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, είπε ότι κατά της σταθερότητας της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή βάλλει η ίδια, με τρόπο που κλείνει το κοινοβούλιο και καρατομεί τον κ. Θεοχάρη, που δεν τον διόρισε υπουργός.

Μην ψάχνουμε να βρούμε αντάρτες και κακούς,πρέπει να δούμε την πραγματικότητα είπε, και σημείωσε ότι ένα μεγάλο συνέδριο παράταξης θα μπορέσει να φέρει το αποτέλεσμα, ώστε να επανέλθει το χαμόγελο στα μέλη μας.

Ο βουλευτής εξήγησε ότι «σε καμία περίπτωση ο Μοραΐτης δεν ανάβει φλας στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις πλατιάς πολιτικής και κοινωνικής συμμαχίας, δεν το έκανε, και πρέπει να το κάνουμε εμείς η κεντροαριστερά η δημοκρατική παράταξη.»

Θέμα ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, ενόψει του συνεδρίου του κόμματος, έθεσε στο μεταξύ  ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Κεδίκογλου χαρακτήρισε ευθέως ως αποτυχία το 8% των ευρωεκλογών. «Δεν θα συζητήσουμε και την ηγεσία; Δεν υπάρχουν θέματα ταμπού, είναι αυτονόητο να συζητηθούν όλα» επισήμανε.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ