Κριτική για πληθωρισμό

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την εκτίναξη του πληθωρισμού στο 4,9% το Μάιο εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ δια των αρμόδιων πολιτικών εκπροσώπων του.

Σε δήλωσή τους η κ. Λούκα Κατσέλη και ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρουν πως τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα επιβεβαιώνουν την αποτυχία της κυβέρνησης να ελέγξει την άνοδο των τιμών, που, όπως σημειώνουν, έχει κυριεύσει την αγορά.

\"Παρά τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί εισαγόμενου πληθωρισμού, λόγω της μεγάλης ανόδου των διεθνών τιμών των καυσίμων, η Ελλάδα αναδεικνύεται σε \"πρωταθλήτρια\" της ακρίβειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς, όπως παραδέχεται η Στατιστική Υπηρεσία, η διεθνής κρίση επηρεάζει μόλις κατά 0,7% τον εγχώριο δείκτη. Το υπόλοιπο 4,2% οφείλεται στην κυβερνητική ανεπάρκεια να ελέγξει την ελληνική αγορά\", επισημαίνουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Από τη πλευρά του, ο Συνασπισμός υπογραμμίζει ότι η πρωτοφανής εκτίναξη του πληθωρισμού \"έρχεται να καταδείξει ότι ο επίσημος, αν και σαφώς υποεκτιμημένος, τιμάριθμος καλπάζει μήνα με το μήνα ανεξέλεγκτα, ενώ η πραγματική ακρίβεια σαρώνει τις αγορές και λεηλατεί τα λαϊκά εισοδήματα\".

Όπως επισημαίνεται η εκτόξευση του πληθωρισμού και της ακρίβειας δεν οφείλονται μόνο στη διεθνή κερδοσκοπική καπιταλιστική κρίση αλλά και στην αισχροκέρδεια και τα καρτέλ που κυριαρχούν στις εγχώριες αγορές.
Πηγή: skai.gr