Φίλης: Αλυτρωτισμός το σύνθημα «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική»

Φίλης: Αλυτρωτισμός το σύνθημα «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική»
Ένταση προκλήθηκε στη Βουλή την ώρα της ομιλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη.

Ο κ. Φίλης ισχυρίστηκε ότι η Μακεδονία δεν είναι μία, σημείωσε ότι η ελληνική Μακεδονία είναι ελληνική και χαρακτήρισε αλυτρωτισμό το σύνθημα «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική». Επιπλέον ξεκαθάρισε ότι η Μακεδονία έγινε ελληνική.

«Η Μακεδονία δεν είναι μια και ελληνική, η ελληνική Μακεδονία είναι ελληνική, και όταν ακούγεται ότι η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική είναι αλυτρωτισμός όσο και αν δεν αρέσει ... και για να είμαστε συγκεκριμένοι η η Μακεδονία έγινε ελληνική» ανάφερε χαρακτηριστικά.

Προηγουμένως τα πνεύματα είχαν οξυνθεί έπειτα από την αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου ο οποίος υποστήριξε ότι «τα κράτη αναγνωρίζουν κράτη και όχι λαούς» καθώς και ότι «η συμφωνία δεν μπορεί να ρυθμίσει θέματα λαού ή έθνους».

Άμεση ήταν η αντίδραση του Πάνου Καμμένου ο οποίος έσπευσε να απαντήσει διερωτώμενος «αφού οι γείτονες αυτοπροσδιορίζονται ως μακεδονικός λαός, γιατί γίνεται η συμφωνία;» προσθέτοντας ότι «μόνο με την αναφορά του υπουργού καταρρέει η συμφωνία».