Αυτοδιοικητικές εκλογές: Η στρατηγική Χαρδαλιά στην Περιφέρεια Αττικής - Οι «εκλεκτοί» της ΝΔ στους τρεις μεγάλους Δήμους

Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες των κομμάτων για τις αυτοδιοικητικές και δημοτικές εκλογές - Με σφραγίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη η επιλογή του Νίκου Χαρδαλιά για την περιφέρεια Αττικής - Τα πρόσωπα της ΝΔ για τους τρεις μεγαλύτερους δήμους

Τις στρατηγικές τους εν όψει των αυτοδιοικητικών και δημοτικών εκλογών χαράζουν τα κόμματα. Στη ΝΔ οι μηχανές δουλεύουν στο «κόκκινο» με στόχο να βαφτεί γαλάζιος ολόκληρος ο εκλογικός χάρτης έχοντας ήδη «κλειδώσει» οι υποψηφιότητες και για τις 13 περιφέρειες ενώ παράλληλα ιδιαίτερα βάρος έχει ρίξει το κόμμα στους τρεις μεγαλύτερους δήμους της χώρας, της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά.

Σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μαξίμου με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά εκφράζοντας την πλήρη στήριξη του κόμματος στο πρόσωπό του ενώ παράλληλα συζήτησαν την στρατηγική και τους άξονες της εκστρατείας με στόχο τη νίκη της ΝΔ στην περιφέρεια Αττικής.

«Με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής @nhardalias συζητήσαμε για τις προτεραιότητες και το όραμά του για την Αττική. Θέλω να του ευχηθώ καλή δύναμη και να γνωρίζει ότι θα είμαστε δίπλα του. Ο Νίκος είναι μαχητής της παράταξης και είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρει!» έγραψε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο facebook λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον Νίκο Χαρδαλιά. 

Τη στήριξή τους στο Νίκο Χαρδαλιά έχουν εκφράσει κι άλλα στελέχη του κόμματος όπως ο Θάνος Πλεύρης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Χάρης Θεοχάρης, η Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Τάκης Θεοδωρικάκος. 

Φουλάρουν οι μηχανές και για τις δημοτικές εκλογές

Την ίδια στιγμή πυρετώδεις είναι οι διεργασίες και για τις δημοτικές εκλογές. Μεγάλη είναι η μάχη της ΝΔ ιδιαίτερα για τους τρεις μεγαλύτερους δήμους τη χώρας ενώ στο ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν ακόμα το κατάλληλο υποψήφιο για το δήμο Αθηναίων. 

Το χρίσμα της γαλάζιας παράταξης για τον Δήμο Αθηναίων δόθηκε στον Κώστα Μπακογιάννη, για τον δήμο Θεσσαλονίκης στον Κωνσταντίνο Ζέρβα και για τον δήμο Πειραιά στον Γιάννη Μωραλη. Και οι τρεις νυν δήμαρχοι, έχουν δοκιμαστεί και το έργο τους είναι μετρήσιμο επισημαίνουν από την ΝΔ.

Προς αναζήτηση προσώπου για το δήμο Αθηναίων ο ΣΥΡΙΖΑ

Στον αντίποδα, δυστοκία εξακολουθεί να υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ ως προς το πρόσωπο που θα στηρίξει στο Δήμο Αθηναίων, με το φλερτ  στον μπασκετμπολίστα Νίκο Παππα να συνεχίζεται, πάρα τις αποστάσεις που είχε πάρει μετά την συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές.

Οι προθέσεις του θα βολιδοσκοπηθούν αύριο, Τέταρτη ώστε στη συνέχεια να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία και να κλειδώσει τον υποψήφιο που θα στηρίξει. 

Στο τραπέζι πάντως παραμένουν τα ονόματα του Κώστα Ζαχαριάδη, του Νίκου Φίλη, της Όλγας Μπαλαούρα αλλά και του εργατολόγου, Κώστα Τσουκαλά.

ΠΑΣΟΚ: Ο Χάρης Δούκας για το δήμο Αθηναίων

Στο στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ έχουν βρει το πρόσωπο που θα κονταροχτυπηθεί με τον Κώστα Μπακογιάννη για το δήμο Αθηναίων. Το κόμμα προσφέρει την στήριξη του στον ακαδημαϊκό Χάρη Δούκα, ο οποίος θα είναι πιθανόν και ο μοναδικός που η Χαριλάου Τρικούπη θα δώσει χρίσμα. 

Πηγή: skai.gr