Κλείσιμο

«Αδιάβαστος» πιάστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις δηλώσεις Ερντογάν

«Αδιάβαστος» για τις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν σχετικά με τη συνθήκη της Λωζάνης, εμφανίστηκε, το απόγευμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν ισχυριζόταν, νωρίτερα, πως η Συνθήκη της Λωζάνης είναι ένα έγγραφο, το περιεχόμενο του οποίου θα πρέπει να συζητηθεί. Όμως απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως, εξ όσων γνωρίζει, δεν πρόκειται για δήλωση του Τούρκου προέδρου αλλά για «ανεπιβεβαίωτα δημοσιεύματα». 

«Φυσικά αντιμετωπίζουμε με ευχαρίστηση ότι κερδίσαμε στην Συνθήκη της Λωζάνης. Όμως, η Λωζάνη δεν είναι μια συνθήκη που δεν μπορεί να συζητηθεί. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ένα ιερό κείμενο. Και φυσικά θα την συζητήσουμε (…) Θα εργαστούμε για να εξασφαλίσουμε κάτι καλύτερο. Ακόμη επιχειρούν να μας εγκλωβίσουν στην Λωζάνη (...) Είμαστε αποφασισμένοι να οδηγήσουμε την Τουρκία πιο πέρα», διεμήνυσε, μιλώντας από το προεδρικό μέγαρο ο Ερντογάν.

«Μόνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν είδε άκουσε, δε διάβασε τις δηλώσεις Ερντογάν! Τουλάχιστον στα εθνικά θέματα σοβαρευτείτε» δήλωσε ειρωνικά ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.


Πηγή: skai.gr