Κλείσιμο

ΣΥΡΙΖΑ: Ικανοποίηση στην κυβέρνηση, σκεπτικισμός βουλευτών μετά το Eurogroup

Το κλίμα ικανοποίησης που καλλιεργείται από την κυβέρνηση για τη συμφωνία της 9ης Μαΐου δεν φαίνεται να συμμερίζονται όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μετά το φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο που επιψήφισαν την περασμένη Κυριακή καλούνται να ψηφίσουν εντός του μήνα και το νέο πακέτο –συγκεκριμένων- σκληρών μέτρων του «κόφτη».

Την ικανοποίησή του για την ευόδωση των προσπαθειών της κυβέρνησης εξέφρασε πάντως στον ΣΚΑΪ ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας. Σε ό,τι αφορά τη φορολογία, ο κ. Ρήγας επέμεινε ότι θα συνεισφέρουν μόνο ορισμένα στρώματα που έχουν την ικανότητα.

«Να μην κινδυνολογούμε για ενδεχόμενα μέτρα μέχρι το 2019...» τόνισε ο κ. Ρήγας. «Δεν είναι εύκολα αυτά τα μέτρα» παραδέχθηκε όμως.

Στον αντίποδα στο Mega ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Σάκης Παπαδόπουλος εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός για τη συμφωνία, δηλώνοντας ότι «δεν χρειάζεται ορισμένοι συνάδελφοί μου να θριαμβολογούν, εφαρμόζουμε τα σκληρά μέτρα που αποφάσισε το καλοκαίρι η Βουλή».

Σημειώνεται ότι τα προπαιτούμενα μέτρα που θα περιλαμβάνονται στον αυτόματο μηχανισμό δημοσιονομικής διόρθωσης που συμφωνήθηκε θα νομοθετηθούν άμεσα με σχετικό ν/σ –πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup της 24ης Μαΐου.
Πηγή: skai.gr