Mέρκελ προς Αναστασιάδη: Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη

Τις θέσεις της Αθήνας για ασφαλιστικό και εργασιακά έθεσε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Κύπρου κατά τη διάρκεια επικοινωνίας του με την Άνγκελα Μέρκελ, ζητώντας παράταση χρόνου για την Ελλάδα ώστε να βρεθεί λύση.

Απαντώντας, η καγκελάριος της Γερμανίας τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να κομίσει συγκεκριμένες προτάσεις για τα θέματα αυτά, μην κρύβοντας στον κ. Αναστασιάδη ότι «πρόκειται για πολύ δύσκολη κατάσταση».

Ο κύπριος πρόεδρος κατόπιν επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους ενημέρωσε για τη συζήτησή του με την κ. Μέρκελ, ενώ πρόκειται να μιλήσει και με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σημειώνεται ότι ο κ. Παυλόπουλος είχε επικοινωνία με τον κ. Γιούνκερ προτρέποντάς τον να συνεχίσει το μεσολαβητικό του ρόλο όπως επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Η Ευρώπη είναι τώρα δυνατή, μπορεί να αντιμετωπίσει μια κρίση» δήλωσε με νόημα νωρίτερα η καγκελάριος της Γερμανίας κατά την ομιλία της στη γερμανική βουλή. «Η βασική αρχή της Ευρώπης είναι μεταρρυθμίσεις έναντι "ανταλλάγματος"» σημείωσε δε.

«Εάν η Ελλάδα
έχει την πολιτική βούληση, μια συμφωνία παραμένει δυνατή (...) η Ελλάδα είχε υποσχεθεί το Φεβρουάριο να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της και αυτή είναι η βάση για να συνεχίσουμε» επισήμανε η κ. Μέρκελ.

Πηγή: skai.gr