Κλείσιμο

Κικίλιας: Σύγχυση και απορίες προκαλεί το άρθρο του Γιάννη Πανούση

Σύγχυση και απορίες προκαλεί το άρθρο του Γιάννη Πανούση κατά τον βουλευτή της ΝΔ και πρώην Υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια που εκτιμά ότι οι προσωπικές επιλογές του Πρωθυπουργού επανέφεραν εικόνες καταστροφής και βανδαλισμού στους δρόμους των πόλεων.

Στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ προς τον πρωθυπουργό, αναφέρεται ότι είναι η πρώτη φορά που Υπουργός υπεύθυνος για την ασφάλεια των πολιτών και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας κάνει λόγο για «ανοχύρωτη χώρα και πόλη δίχως προσωπική, κοινωνική, εθνική ασφάλεια, δίχως στρατό και δίχως αστυνόμευση, ίσως και χωρίς δικαστές ή φυλακές».

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας θεωρεί ακόμα πιο σημαντικό και λυπηρό συνάμα, το γεγονός ότι απευθύνει αυτήν την αγωνία του στοχευμένα στην πολιτική του παράταξη, κάνοντας λόγο για δημοκρατικό έλλειμμα και διερωτάται για το ποιος «εκπροσωπεί τη Δημοκρατία και την Κοινωνία και από ποιον ελέγχεται».

«Είναι απαράδεκτη η παραδοχή του υπουργού της Κυβέρνησης ότι “η Παιδεία μας επιτρέπει κάθε ανομική δράση (sic)” καθώς προκαλεί, εκτός από οργή, το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και την καταστροφή δημόσιας περιουσίας. Εξίσου τραγικό είναι και το ερώτημα που θέτει στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αν η αριστερή ιδεολογία επιβάλλει “να καίγονται αστυνόμοι από κουκουλοφόρους”».

Κατόπιν αυτών ο βουλευτής της ΝΔ καλεί τον Πρωθυπουργό να απαντήσει:

Πώς αντιμετωπίζει τις καταγγελίες του Υπουργού κ. Πανούση, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο άρθρο των «Νέων»,
- Αν υπάρχει δημοκρατικό έλλειμμα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,
- Αν δέχεται το δόγμα της «αριστερής Αστυνομίας» που θέλει παροπλισμένους αστυνομικούς στο έλεος των «ανθρώπων χωρίς πρόσωπο»,
- Αν η μεταφορά του χαρτοφυλακίου του Αναπληρωτή Υπουργού Δημόσιας Τάξης του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και η συνεπακόλουθη υποβάθμιση του εξυπηρετεί τη λειτουργία και αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας και αν κατά την γνώμη του ενθαρρύνει τα Σώματα Ασφάλειας στην εκτέλεση των καθηκόντων τους,
- Και τέλος αν είναι η Ελλάδα μια «ανοχύρωτη χώρα» όπως υποστηρίζει ο καθ’ύλην αρμόδιος σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας Υπουργός.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου