Μητσοτάκης: Κούρεμα χρέους όπως το ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να γίνει ποτέ

Για κρυφή ατζέντα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται πεισματικά να μιλήσει για φορολογική κλίμακα. «Μας, είπε, ο κ. Παππάς (σ.σ στον ΣΚΑΪ), ότι είναι ανεύθυνο να μιλήσει κανείς για φορολογικούς συντελεστές πριν τις εκλογές, ανεύθυνο είναι να μην μιλάς και να μην λες την αλήθεια» σημειώνει, εξηγώντας, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να πει ποιο είναι το όριο φορολόγησης για την ακίνητη περιουσία.

«Κάτω από ποιο όριο θα είναι αυτό το περιβόητο αφορολόγητο; Άρα δεν είναι λογικό να μας μπαίνουν ψύλλοι στα αυτιά, ότι πίσω από αυτή την πολιτική θα κρύβεται μία υπερφορολόγηση όχι της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, της μεσαίας ακίνητης περιουσίας; Οι πολίτες λοιπόν πρέπει να είναι καλά υποψιασμένοι για το γεγονός, ότι πίσω από αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει κρυφή ατζέντα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στη Β' περιφέρεια Αθηνών, λέει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο δεν είναι δύο συμβατές έννοιες και τονίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι συμβατικό κόμμα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας.

«Η δυνατότητα διαπραγμάτευσης της χώρας δεν έχει τόσο να κάνει με τη λαϊκή εντολή, η οποία θα πάρει η νέα ελληνική κυβέρνηση. Έχει να κάνει με την αντίληψη της ευρωπαϊκής πραγματικότητας, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί. Και αυτή η πραγματικότητα δεν μπορεί να αλλάξει, επειδή ο κ. Τσίπρας και κάποιες αριστερές συνιστώσες απλά επιθυμούν να αλλάξει», εξηγεί.

Για την τριμερή ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει, ότι προέβαλε μαξιμαλιστικές απαιτήσεις, κυρίως στο ζήτημα του δημοσιονομικού κενού, διότι ακριβώς η τρόικα προεξοφλούσε τις πολιτικές εξελίξεις που ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε και ήθελε να διαπραγματευτεί με την όποια κυβέρνηση προκύψει μετά τις εκλογές της επόμενης Κυριακής.

«Θέμα απευθείας κουρέματος του χρέους στο βαθμό που το ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται ποτέ να γίνει. Διότι αν γίνει για την Ελλάδα μετά θα πρέπει ενδεχομένως να γίνει και για την Ιταλία, και για την Ισπανία και για άλλες χώρες, πράγμα το οποίο η Ευρώπη σήμερα δεν μπορεί να αντέξει», επισήμανε δε.

Παρακολουθήστε, λεπτό προς λεπτό, έγκυρα και έγκαιρα, όλες τις πολιτικές εξελίξεις την ημέρα των εκλογών από το ειδησεογραφικό δυναμικό του ΣΚΑΪ. Στις 25 Ιανουαρίου ψηφίζουμε ΣΚΑΪ για την ενημέρωσή μας.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ