Κασσής: Σωστός ο Γιακουμάτος - Δεν χρειάζεται η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ για τις τιμές

«Σωστά κινείται ο Γιακουμάτος. Αρκεί να το κάνει, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής σχολιάζοντας την άποψη του νέου υφυπουργού Ανάπτυξης ότι «όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος» για τη μείωση των τιμών.

Ο κ. Κασσής, ο οποίος πρωτοστάτησε κατά των αλλαγών στο γάλα, ανέφερε ότι «δεν χρειαζόταν η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ».

«Για να ελέγξει τις τιμές σε είδη πρώτης ανάγκης το υπουργείο Ανάπτυξης δεν χρειαζόταν η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, αλλά η παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών του ΥΠΑΑΝ. Δεν γίνεται επιβολή άμεσα, αλλά να δει τι ακριβώς συμβαίνει και μετά να πάρει τα μέτρα... Οι υπηρεσίες έχουν το δικαίωμα να ελέγξουν, από ‘κει και πέρα υπάρχει και η ράβδος που λέει και ο υφυπουργός» σημείωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Υποστήριξε ότι δεν γίνονται έλεγχοι στο γάλα και γι’ αυτό δεν έπεσαν οι τιμές και όχι επειδή δεν εφαρμόστηκαν πλήρως οι συστάσεις του ΟΟΣΑ. «Οι τιμές παραγωγού έπεσαν 10% με 20%... οι τιμές δεν διαμορφώνονται από τον παραγωγό» σημείωσε.

«Θα πρέπει ο υπουργός, πριν αρχίσει να αποφαίνεται για το πώς θα ρυθμίσει την αγορά, να καθίσει να μάθει τους τρόπους και τους μηχανισμούς μέσα από τους οποίους λειτουργεί η αγορά και θα του γίνει κατανοητό πώς διαμορφώνονται οι τιμές στον καταναλωτή» απάντησε μέσω του ΣΚΑΪ στον κ. Γιακουμάτο ο πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος), Αντώνης Μακρής.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ