Τι αντιπροτείνει η κυβέρνηση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία

Σαρανταοκτώ δόσεις για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, θα αντιπροτείνει η κυβέρνηση στη νέα συνάντηση με την τρόικα για την ύστατη ευκαιρία ρύθμισης των οφειλών.

Για την πάγια ρύθμιση θα αντιπροτείνει να υπάρχουν μόνο 18 δόσεις.

Η νέα συνάντηση θα προσδιορισθεί για τις επόμενες ημέρες.

Νωρίτερα σήμερα, η διαβούλευση μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας με αξιωματούχους του υπουργείου Εργασίας ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία για τη σχεδιαζόμενη ρύθμιση που θα αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.

Οι επαφές μεταξύ των δύο πλευρών θα συνεχισθούν, τηλεφωνικά, κατά τις επόμενες ημέρες, ενώ, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση θα ενημερωθεί ο πρωθυπουργός.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κυβέρνηση σκοπεύει να εφαρμόσει την επίμαχη ρύθμιση μέσω πράξης νομοθετικού περιεχομένου.

Το πρωί της Παρασκευής το εν λόγω ζήτημα απασχόλησε τη συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Παύλου Τσακλόγλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι ως την 1η Ιουλίου του 2013 να έχουν μεταφερθεί όλες οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία στο ΙΚΑ, ενώ στη συνέχεια, από το 2017, όλα τα χρέη θα βεβαιωθούν στην εφορία, προκείμενου να αναζητούνται κεντρικά από το υπουργείο Οικονομικών.

Το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών θα είναι ένα από αυτά που θα συζητηθούν στη νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρναρα με την τρίμερη, την Κυριακή στις 3 μετά το μεσημέρι, στο υπουργείο Οικονομικών.

Στο επίκεντρο αναμένεται επίσς να βρεθεί το θέμα της μείωσης των δημόσιων υπαλλήλων, οι αποκρατικοποιήσεις και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Πηγή: Γιάννης Καντέλης, Νίκος Φιλιππίδης, NEWSDESK ΣΚΑΪ