Κλείσιμο

Νίμιτς: Θετικές οι ελληνικές προθέσεις για την ονομασία

Ικανοποιημένος από τη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, εμφανίστηκε ο προσωπικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς μετά τις συναντήσεις που είχε με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα.

«Ο κ. Δήμας με ενθάρρυνε να συνεχίσω την εντολή μου στα Ηνωμένα Έθνη στο πλαίσιο της εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης» υπογράμμισε ο κ. Νίμιτς.

Ερωτηθείς δε, εάν οι επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα θα επηρεάσουν τη διαδικασία για το όνομα, ο κ. Νίμιτς δήλωσε ότι στο πλαίσιο της Δημοκρατίας είναι φυσικό να υπάρχουν και οι εκλογές, προσθέτοντας ότι εάν προκηρυχθούν εκλογές θα αναμένει την επόμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Εξέφρασε την πεποίθηση πάντως ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή λειτουργική κυβέρνηση στην Ελλάδα, οι οποία μπορεί να ασχοληθεί και με το ζήτημα της επίλυσης του ονόματος.

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ πρόκειται να συναντηθεί και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρεου.

Τη Δευτέρα πάντως, ο κ. Νίμιτς δήλωσε ότι δεν κομίζει προτάση στις κυβερνήσεις των δύο χωρών.

«Υποβάλλω προτάσεις μόνο όταν πιστεύω ότι είναι χρήσιμο. Ως εκπρόσωπος του ΟΗΕ δεν υποβάλλω προτάσεις αν δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για κάτι τέτοιο».
Πηγή: skai.gr