Την Τρίτη η συνάντηση Παπαδήμου – Παπανδρέου και το Πολιτικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ

Στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Λουκά Παπαδήμου με το Γιώργο Παπανδρέου, με την οποία κλείνει ο κύκλος των επαφών του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, την Τρίτη το μεσημέρι, στις 15.00, θα πραγματοποιηθεί και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ κατά το οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να δρομολογήσεις τις διαδικασίες για την ηγεσία του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λουκάς Παπαδήμος φέρεται αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει το τοπίο και έχει καταλήξει σε έναν «οδικό χάρτη» τριών σημείων που θα πρέπει να ακολουθηθεί ώστε η χώρα να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Όπως γράφει η «Καθημερινή», ο πρωθυπουργός επιθυμεί να «επικυρώσει» τον οδικό χάρτη μέσω των συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, οι οποίες ξεκίνησαν την Παρασκευή με τον πρόεδρος της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.

Ο χάρτης αυτός θεωρείται επιβεβλημένος και από τις Βρυξέλλες, που εκτιμούν πως «τυχόν πτώση της κυβέρνησης και εκλογές σημαίνουν στην πράξη πτώχευση της Ελλάδας».

Καρατζαφέρης: Περιμένω πολλά

«Η αλήθεια είναι ότι περιμένω πολλά από την συνάντηση Παπαδήμου- Παπανδρέου. Εάν ο κ. Παπανδρέου δεν δρομολογήσει τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, τότε τόσο το Μνημόνιο και το απολύτως συνδεδεμένο μαζί του PSI κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα. Δεν μπορεί να έρθει η τρόϊκα και να μην υπάρχει ασφαλής ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ.

Εμείς και από αυτό, όπως επίσης και από την εξαιρετικά κρίσιμη ημερομηνία των εκλογών, αλλά και την επιθυμία της Ν.Δ. να κρατάει μια στάση ουδετερότητας, θα αποφασίσουμε το τι θα κάνουμε, αμέσως μετά τα Φώτα».

Πηγή: skai.gr