Οι πρώτες δηλώσεις των μελών της νέας κυβέρνησης

Δείτε ΕΔΩ τη νέα κυβέρνηση

«Ο Γ. Παπακωσταντίνου σήκωσε ένα τεράστιο βάρος», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Οικονομικών.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι αποδέχθηκε την τιμητική και προκλητική πρόταση του πρωθυπουργού. Όπως είπε, «το έκανα με περίσκεψη δεν το έκανα χωρίς δισταγμούς. Το κάνω γιατί αυτό θεωρώ πως είναι το καθήκον μου. Έρχομαι στον πραγματικό πόλεμο». Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ο νέος υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης σημείωσε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου πρωθυπουργός της χώρας, συνεχίζει να δίνει μεγάλες μάχες, κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, υπογραμμίζοντας ότι «το πολιτικό κεφάλαιο του Γιώργου Παπανδρέου παραμένει σταθερό, αναλλοίωτο και πιστεύω ότι όλοι μας, όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου θα βοηθήσουμε τον Πρωθυπουργό, θα συμβάλλουμε σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια, ώστε να αποδειχθούμε αντάξιοι και της εμπιστοσύνης του, αλλά και της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού».

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος «στο νέο δύσκολο πόστο του θα προσφέρει, θα συμβάλει καθοριστικά στο να ξεπεράσουμε την κρίση, μέσα από τον ευρύτερο συντονισμό, μέσα από τη συλλογική προσπάθεια υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού».

Ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι έρχεται σε ένα υπουργείο το οποίο αποτελεί το μέλλον της χώρας, θα προχωρήσουμε στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης. Όπως είπε, δε θα κάνει λογιστικές προσεγγίσεις και θα συνεχίσει στην κατεύθυνση που έχει τεθεί από την κυβέρνηση.

Η απερχόμενη υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη δήλωσε ότι για τη χώρα μας ο μόνος δρόμος είναι η πράσινη ανάπτυξη και αυτό το υπηρετήσαμε πιστά. Όπως είπε, διαφώνησε με τον Γιώργο παπακωνσταντίνου στη ρύθμιση των αυθαιρέτων, αφού η ίδια πίστευε ότι δεν μπορεί να επιβραβεύεται η αυθαιρεσία και δεν πρέπει να θέματα αυτά να τα βλέπουμε λογιστικά.

«Για όλους μας είναι μια δύσκολη περίοδος. Είναι δύσκολη περίοδος για την Κυβέρνηση, για την ελληνική κοινωνία και για τη χώρα. Αλλά εμείς έχουμε πάρει μία απόφαση, να ανταποκριθούμε στην εντολή που λάβαμε από τον ελληνικό λαό και στην ευθύνη που αναλάβαμε από κοινού προς στην ελληνική κοινωνία», σημείωσε ο Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος παρέμεινε στη θέση του υπουργού Άμυνας. Για την επιλογή του κ. Βενιζέλου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι είναι μια επιλογή που θα δώσει νέα ώθηση στην προσπάθεια που κάνει η χώρα μας να βγούμε από το οικονομικό αδιέξοδο.

«Η αντιμετώπιση της ανεργίας, η οικονομική επάρκεια των Ασφαλιστικών Ταμείων και η προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, θα είναι οι στόχοι του Υπουργείου Εργασίας κατά την προσεχή περίοδο», τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης. Στην ίδια συνάντηση, η απερχόμενη Υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη ανέφερε ότι «είναι επιτακτική ανάγκη, μέσα στα ασφυκτικά περιθώρια που υπάρχουν να ρίξει η Κυβέρνηση γέφυρες στους πολίτες που αισθάνονται να ασφυκτιούν», προσθέτοντας ότι «η έξοδος της χώρας από την κρίση αποτελεί εθνική ανάγκη».

Στο μεταξύ, χωρίς την καθιερωμένη τελετή παράδοσης - παραλαβής και με πλήρη απουσία δηλώσεων, έγινε η παράδοση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, από τον απερχόμενο Δημήτρη Ρέππα και η παραλαβή του από το διάδοχό του Γιάννη Ραγκούση. Ο κ.Ρέππας απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους ευχήθηκε καλή δύναμη, καλή συνέχεια και καλή δουλειά, η οποία, όπως είπε, «να γίνεται όχι εις βάρος μας».
Πηγή: skai.gr