Αποχώρησε από τη Βουλή και η ΝΔ καταγγέλλοντας τη «βροχή» τροπολογιών

Την απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποχωρήσει από τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών στην Ολομέλεια, ανακοίνωσε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το «τσουνάμι» τροπολογιών που έχουν κατατεθεί από χθες και διαρκώς πληθαίνουν.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ εξέφρασε την εντονότατη ενόχληση του κόμματος, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι πλήττει το κύρος του κοινοβουλίου με τη συστηματική κακή νομοθέτηση.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από χθες για τον ίδιο λόγο έχουν αποχωρήσει από την εν εξελίξει διαδικασία Το Ποτάμι και το ΚΚΕ, με αποτέλεσμα στην αίθουσα να βρίσκονται πλέον εκπρόσωποι μόνο πέντε εκ των οκτώ συνολικά κομμάτων.

«Θεωρούμε ότι είναι ασέβεια για τη νομοθετική λειτουργία του κοινοβουλίου. Χθες ανά δέκα λεπτά καταθέτατε και μία τροπολογία. Έχουμε καταγγείλει την κακή νομοθέτηση. Σήμερα βλέπουμε αυξήθηκαν οι τροπολογίες και θα έρθουν ίσως κι άλλες. Ως ΝΔ καταγγέλλουμε τη διαδικασία και αποχωρούμε. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τη διαφύλαξη του κύρους της Βουλής», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κεφαλογιάννης.

Αιχμές για τη νομοθετική πρακτική της κυβέρνησης άφησε και ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης, σημειώνοντας πως αν και δεν πρόκειται για τωρινό φαινόμενο, πλέον έχει πάρει «επιδημική μορφή».

Από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο Γιάννης Κουτσούκος ζήτησε διαβεβαιώσεις από την Υφυπουργό Οικονομικών ότι δεν θα κατατεθούν άλλες τροπολογίες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε διαφορετική περίπτωση και το δικό του κόμμα θα αποχωρήσει, ενώ και ο Γιάννης Μανιάτης σχολίασε καυστικά «έχετε ξεπεράσει κάθε όριο αυτοεξευτελισμού με τις τροπολογίες».

«Δεν θα κατατεθούν άλλες», ξεκαθάρισε η Κατερίνα Παπανάτσιου, κλείνοντας το θέμα εκεί.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά