Όταν ο Κλίντον σνόμπαρε τη βασίλισσα Ελισάβετ: Η απίστευτη ιστορία από το 1997

Όταν ο Κλίντον σνόμπαρε τη βασίλισσα Ελισάβετ: Η απίστευτη ιστορία από το 1997

Και τι δεν θα έδιναν πολλοί από τους παγκόσμιους ηγέτες, αλλά και τους κοινούς θνητούς, για να λάβουν μια πρόταση για τσάι με την βασίλισσα Ελισάβετ στα ανάκτορα του Buckingham, όχι όμως ο Μπιλ Κλίντον.

Αυτό φαίνεται να είναι πραγματικότητα καθώς ο ίδιος, είχε κάνει μόνο μία επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1997, και όπως αποκαλύπτουν τα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Κλίντον είχε αρνηθεί την πρόσκληση της βασίλισσας για τσάι στο παλάτι του Buckingham.
Ενώ σύμφωνα με τους ‘Times’, ο ίδιος είχε ταξιδέψει στο Λονδίνο με μοναδικό σκοπό να συναντήσει τον τότε νέο πρωθυπουργό της χώρας Τόνι Μπλερ.

Με τον προσωπικό γραμματέα του πρωθυπουργού, Philip Barton, να υποστηρίζει ότι «tο Παλάτι ήρθε σε επαφή μαζί μας για μας πει ότι η βασίλισσα θα ήθελε να καλέσει τον πρόεδρο (μαζί ή χωρίς τον πρωθυπουργό) και την κυρία Κλίντον για τσάι την επόμενη Πέμπτη. Το τσάι στο Παλάτι είναι στις 5 κάτι που αποκλείει τόσο τον πρόεδρο όσο και τον πρωθυπουργό που θα βρίσκονται σε μια εκδήλωση εκείνη την ώρα. Αλλά ίσως αυτή είναι μια ευκαιρία για την κυρία Κλίντον και την κυρία Μπλερ». 

Ενώ την επόμενη ημέρα, ο Barton, συμπληρώνει στο ημερολόγιό του, «Οι Αμερικάνοι είπαν πως ο πρόεδρος και η κυρία Κλίντον ήταν ευγνώμονες για την πρόσκληση της βασίλισσας για τσάι στο Παλάτι αλλά θα ήθελαν ευγενικά να αρνηθούν». Εξηγώντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, βρέθηκε στο Λονδίνο, ως τουρίστας, και επιθυμούσε να επισκεφθεί τα καταστήματα και να συναντήσει το πρωθυπουργικό ζεύγος σε ινδικό εστιατόριο. Τελικά, οι 4 πήγαν σε γαλλικό εστιατόριο στο Tower Bridge με τα έγγραφα να αναγράφουν ότι έκαναν λογαριασμό 300 βρετανικών λιρών.

Όμως, όσον αφορά στη βασίλισσα, φαίνεται ότι ο Κλίντον δεν είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να βρεθεί μαζί της, καθώς την είχε γνωρίσει μια φορά το 1994 (50η επέτειο της D-Day ) ενώ είχε επισκεφθεί για τσάι στο παλάτι το 1995.

Πηγή: Must