Μεγαλώνει η λίστα της τραγωδίας στην Καρδίτσα: Δύο γυναίκες νεκρές στην Αστρίτσα - Εντοπίστηκαν σε σπίτι - Live οι εξελίξεις

Στους έξι επισήμως οι νεκροί από τη θεομηνία - «Αποκάλυψη» στην Καρδίτσα: Δραματικές επιχειρήσεις διάσωσης- Μεγαλώνει η αγωνία για τους αγνοούμενους- Χωριά «θαμμένα» κάτω από τη λάσπη

Μεγαλώνει η λίστα της τραγωδίας στη Θεσσαλία και ειδικότερα στην περιοχή της Καρδίτσας, καθώς, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ στο κεντρικό του δελτίο, δύο ηλικιωμένες γυναίκες, 75 και 85 ετών, εντοπίστηκαν νεκρές στην Αστρίτσα, αυξάνοντας τον επίσημο αριθμό των θυμάτων σε έξι.

Την είδηση επιβεβαίωσε συγγενής των δύο θυμάτων, ο οποίος μεταφέρθηκε από την περιοχή από τα συνεργία διάσωσης.

Όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική, εντοπίστηκαν δύο σοροί ηλικιωμένων γυναικών. Όπως αναφέρεται στην επίσημη ενημέρωση, οι σοροί ανασύρθηκαν από οικία στον οικισμό Αστρίτσα, στην Καρδίτσα. Στο σημείο επιχείρησαν 12 πυροσβέστες της 8ης ΕΜΑΚ.

Κικίλιας: Έξι αγνοούμενοι στην Αγία Τριάδα

Για έξι αγνοούμενους στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας μίλησε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, ενώ άλλοι είκοσι άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στο ίδιο χωριό, ενώ τις τελευταίες ώρες ξεκίνησαν απεγκλωβισμοί με ελικόπτερα, ενώ μέσα του στρατού χρησιμοποιούνται για τη διάσωση εγκλβισμένων πολιτών. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Γιάννη Αρτοποιό πάνω από 70 άνθρωποι έχουν διασωθεί από αέρος, ενώ επιχειρούν πυροσβέστες με λέμβους κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του Παλαμά που έχει πληγεί με αδιανόητη σφοδρότητα.

Ωστόσο, μεγαλώνει η αγωνία για τους αγνοούμενους, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες, αγνοούνται κι άλλοι άνθωποι πέραν εκείνων στην Αγία Τριάδα- είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της κοινότητας Μεταμόρφωσης, Πέτρος Κοντογιάννης μίλησε στον Σκάι για δύο αγνοούμενους από το δικό του χωριό. 

Τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζουν χωριά της Καρδίτσας, με επίκεντρο το Παλαμά και τις γύρω περιοχές, αλλά και το Μουζάκι που είχε πληγεί σφοδρά και από τον Ιανό, ενώ πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση και σε χωριά της Λάρισας. Ο δήμαρχος Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου εξέφρασε φόβους ότι μπορεί να υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες. Πριν από λίγο ηλικιωμένοι απομακρύνθηκαν από τον Παλαμά από μηχανήματα του στρατού.  «Να έρθει κάποιος, να μας σώσετε, υπάρχουν άνθρωποι πνιγμένοι μέσα στα σπίτια τους», είπε στο ραδιόφωνο του Σκάι ο κάτοικος Παλαμά κ. Kώστας Χατζής για να προσθέσει: «Μπορούν να έρθουν σε άλλο σημείο, προς τις εργατικές κατοικίες του Παλαμά, πέντε βάρκες θέλει για να φύγουμε έλεος. Τώρα έσπασε κι άλλο ποτάμι, τελειώσαμε...»

Στείλτε video, φωτογραφίες, μαρτυρίες και καταγγελίες για όσα συμβαίνουν στην περιοχή σας στο kataggelies@skai.gr

Παρακαλώ περιμένετε...