Προβλήματα σε Τρίκαλα και Ιωάννινα από την κακοκαιρία Elias - Κλειστοί δρόμοι και απαγορεύσεις κυκλοφορίας

Ανεβαίνει η στάθμη του Ληθαίου χωρίς πρόβλημα μέχρι στιγμής - Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των Τρικάλων 

Αρκετά είναι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρίας Elias σε Τρίκαλα, Αχαϊα και Ιωάννινα. 

Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε προβλήματα σε ορισμένες συνοικίες των Τρικάλων, όπως στην οδό Πατουλιάς και Καλαμπάκας με τους δρόμους να μετατρέπονται ξανά σε ποτάμια ενώ παράλληλα αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν. 

Τρικαλα

Όπως τόνισε στο Αθηναϊκό-Μεκαδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Τρικκαίων, Νίκος Σακκάς, «ήταν μεγάλο σε όγκο το ύψος της βροχής που έπεσε μέσα σε λίγη ώρα, αλλά εμείς ανταποκριθήκαμε άμεσα και αποτελεσματικά». Ο κ. Σακκάς πρόσθεσε ότι σήμερα η πόλη λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα.

Τρικαλα

Αυτή την ώρα, παρατηρείται επίσης άνοδος της στάθμης του Ληθαίου ποταμού που διασχίζει την πόλη αλλά χωρίς ιδιαίτερη ανησυχία. Τα νερά είναι πολλά που έρχονται κυρίως από την περιοχή των Χασίων αλλά το ευτύχημα είναι ότι τώρα η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε για πολλή ώρα χθες την ευρύτερη περιοχή, έχει σταματήσει.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες από την γέφυρα του παλιού ΚΤΕΛ που κατέγραψε ο Νίκος Σαλέπης για το trikalaola.gr

Τρίκαλα

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο των Τρικάλων

Επίσης προβλήματα υπάρχουν και στο οδικό δίκτυο του νομού. Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων και των βροχοπτώσεων σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου εδαφικής αρμοδιότητας της Π.Ε. Τρικάλων, απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων:

  • από το 4ο χλμ της επαρχιακής οδού Πύλης-Μεσοχώρας έως το 55ο χλμ αυτής (όρια νομού Τρικάλων με νομό Άρτας) &
  • στην υπόγεια διάβαση Σαραγίων.

 Επιπλέον, εξακολουθούν να ισχύουν οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας στις κατωτέρω οδούς και σημεία:

  • Επαρχιακό οδικό δίκτυο Δ.Ε. Ασπροποτάμου, Καστανιάς & Κλεινοβού Δήμου Μετεώρων,
  • Επαρχιακή οδό Κεραμιδίου – Λάρισας,
  • Επαρχιακή οδό Καλαμπάκας – Κρύας Βρύσης, στο ύψος της Γέφυρας «Διάβας»,
  • Επαρχιακή οδό Τρικάλων – Κάτω Ελάτης, στο ύψος της Γέφυρας Τ.Κ. Βαλομανδρίου &
  • Πεζογέφυρες «Αγίου Κωνσταντίνου», «Πελέκη» ή «Αγίου Στεφάνου» και «Κουτσομηλίων» πόλεως Τρικάλων.

Προβλήματα στα ορεινά των Ιωαννίνων από την κακοκαιρία

Επίσης, προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία και στο επαρχιακό ορεινό δίκτυο της Ηπείρου. Φερτά υλικά, καταπτώσεις βράχων και μικροκατολισθήσεις σημειώνονται στα ορεινά χωριά της Κόνιτσας, του Ανατολικού Ζαγορίου, του Μετσόβου και των Τζουμέρκων.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου, από τα ξημερώματα 15 μηχανήματα της υπηρεσίας εργάζονται πυρετωδώς για τον καθαρισμό των δρόμων.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ισχυρή βροχόπτωση αναμένεται να πλήξει το μεσημέρι περιοχές της Άρτας και της Πρέβεζας και η Πολιτική Προστασία βρίσκεται σε επιφυλακή.

Κλειστή η Εθνική Οδός Πατρών - Κορίνθου στο ύψος του Ελαιώνα

Μέσω αμφιδρόμησης του ρεύματος κυκλοφορίας προς Πάτρα, συνεχίζεται η κίνηση σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Αθηνών, στο ύψος της Αιγιάλειας, με κατεύθυνση προς Αθήνα, το οποίο έχει κλείσει από χθες το απόγευμα, λόγω των λασπορροών και φερτών υλικών από καμένες περιοχές.

Πάτρα

Ειδικότερα, σύμφωνα με την «Ολυμπία Οδό», η κυκλοφορία των οχημάτων προς Αθήνα διεξάγεται μέσω αμφιδρόμησης στο αντίθετο ρεύμα, από τον σταθμό διοδίων του Ελαιώνα στο 163,5ο χιλιόμετρο, έως το 160,6ο χιλιόμετρο.

Παράλληλα, συνεργεία της «Ολυμπίας Οδού», συνεχίζουν τις εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης στα κανάλια απορροής των υδάτων και στα φρεάτια.

Ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα από τη χαλαζόπτωση στην Αχαϊα 

Η απίστευτη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στην περιοχή των Καλαβρύτων χθες το απόγευμα προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα. Το χαλάζι έφθανε σε μέγεθος μπαλάκι του πίνκ πονκ, στην περιοχή Κρυονέρι Καλαβρύτων

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα από το tempo24 είναι χαρακτηριστικά των μεγάλων ζημιών που προκλήθηκαν σε σπίτια και αυτοκίνητα.

χαλαζι

χαλαζι

Πηγή: skai.gr