Κακοκαιρία Elias: Ζημιές σε σπίτια, ΙΧ και καλλιέργειες μετά τη σφοδρή χαλαζόπτωση στα Καλάβρυτα - Βίντεο - Φωτό

Το χαλάζι στην Κλειτορία Καλαβρύτων προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα καθώς και σε καλλιέργειες

Το κύμα κακοκαιρίας Elias "προελαύνει" και στην Αχαΐα, με σφοδρές χαλαζοπτώσεις στα Μαζέικα. Το χαλάζι στην Κλειτορία Καλαβρύτων προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα καθώς και σε καλλιέργειες.


44_0.jpg

Η ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε κατολισθήσεις στην περιοχή των καμμένων εκτάσεων, με συνέπεια να διακοπεί για λόγους ασφαλείας η ροή των οχημάτων στην εθνική οδό, στο ρεύμα από Πάτρα προς Αθήνα, στο ύψος του Αιγίου.

Άστατος ο καιρός μέχρι και την Τετάρτη, με κατά τόπους και κατά περιόδους έντονα φαινόμενα είναι η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Αχαΐα. Τα περισσότερα και ισχυρότερα ενδέχεται να σημειωθούν μέσα στο 24ωρο της Τρίτης.

33_0.jpg
 

11_0.jpg

Εκτιμώμενο συνολικό ύψος βροχόπτωσης για την πόλη της Πάτρας 30-35mm.

Μεγαλύτερης προσοχής σε ζητήματα πολιτικής και αντιπλημμυρικής προστασίας, χρήζει το ανατολικό τμήμα της Αχαΐας (Αιγιάλεια-Αιγείρα-Καλάβρυτα), το οποίο, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, φαίνεται να δέχεται τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης με πιο έντονου χαρακτήρα φαινόμενα.

Η σφοδρότητα της καταιγίδας φαίνεται και από βίντεο που αναδημοσίευσε η σελίδα στο Facebook Weather News Greece από το Meteo Hellas. 

Ενδεικτικό είναι και το παρακάτω βίντεο από την Εθνική οδό Τρίπολη Καλαμάτας στην περιοχή Ασέα (πηγή βίντεο: Τάσος Παπαδέας)

Πηγή: sport-fm.gr