Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι

Συνεχίζονται την Τετάρτη για δεύτερη ημέρα οι εργασίες της Συνόδου της Ιεραρχίας, ενώ ο
Παράλληλα, ο κ. Ζακύνθου απάντησε σε όσους τον κατηγόρησαν για ασέβεια, λέγοντας: την ανηθικότητα και την ασέβεια να την αναζητήσουν το '93, σε όσος ήθελαν την αντικατάσταση του αρχιεπισκόπου Σεραφείμ.

Εξάλλου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Τα Νέα, ο μητροπολίτης Ζακύνθου διεμήνυσε ότι ούτε ενδιαφέρεται, ούτε θα είναι υποψήφιος.

Στο Μαϊάμι, ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος εξήλθε από την εντατική και νοσηλεύεται πλέον σε δωμάτιο του Τζάκσον Μεμόριαλ. Σύμφωνα με τον ιατρό Ανδρέα Τζάκη, η κατάσταση της υγείας του, αν και χαρακτήριζεται δύσκολη, εξελίσσεται ομαλά, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των βιοψιών, προκειμένου οι θεράποντες ιατροί να καθορίσουν τη θεραπευτική αγωγή που θα ακολουθήσει ο Αρχιεπίσκοπος.

Την ίδια ώρα, οδηγίες προς το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας για το θέμα της υγείας του Αρχιεπισκόπου έδωσε ο υπουργός Υγείας
Η υγεία κάθε ανθρώπου, πέραν από αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό, αποτελεί αυστηρά προσωπική υπόθεση, που αφορά στον ίδιο και τους θεράποντες γιατρούς του, σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Αβραμόπουλος.

Στο θέμα της υγείας του Αρχιεπισκόπου αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, ζητώντας από την Ιεραρχία σύνεση και όχι αγενείς δηλώσεις. Μιλώ σαν γιατρός, είναι εξαιρετικά σκληρό να ξεγράφεις κάποιον την ώρα που μαθαίνει μόλις για τη σοβαρή κατάσταση της υγείας του, τόνισε.
Πηγή: skai.gr