Νέες τεχνολογίες και πυρκαγιές

Η χρήση των νέων τεχνολογιών για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, αντικείμενο της ημερίδας που διοργανώνει τη Δευτέρα, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση της πολιτείας για το ρόλο που μπορούν να έχουν στην πρόληψη και στην καταστολή των πυρκαγιών, οι τεχνολογίες πληροφορικής.

Την έναρξη των εργασιών, κήρυξε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος επεσήμανε το πρόβλημα των χωματερών, σημειώνοντας ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε επίπεδο πρόληψης το κλείσιμο και η αποκατάσταση τους, καθώς από τις χωματερές πολλές φορές ξεκινούν καταστροφικές πυρκαγιές.

Ο κ. Παυλόπουλος πρόσθεσε ότι ήδη υπογράφηκε η χρηματοδότηση για την πυροπροστασία προς τους ΟΤΑ, η οποία ανέρχεται στα 35 εκ. ευρώ, το μεγαλύτερο πόσο που έχει δοθεί μέχρι τώρα.

Κεντρικός ομιλητής είναι ο Επίτροπος Περιβάλλοντος Σταύρος Δήμας.

Εν τω μεταξύ, χρηματοδότηση ύψους 35 εκ. ευρώ για δράσεις πυροπροστασίας των δήμων και κοινοτήτων, καθώς και των Αναπτυξιακών Συνδέσμων της χώρας για το 2008, υπέγραψε ο υφυπουργός Εσωτερικών Αθανάσιος Νάκος.

Επίσης από το Πρόγραμμα "ΘΗΣΕΑΣ" χρηματοδοτούνται και βρίσκονται σε εξέλιξη έργα ύψους 8 εκ. ευρώ που άπτονται της πυροπροστασίας της χώρας.
Πηγή: skai.gr