Μητσοτάκης: Προσεκτική η επανεκκίνηση του «κινητήρα» του τουρισμού

«Ο πανίσχυρος κινητήρας του τουρισμού για την Ελλάδα τίθεται προσεκτικά σε επανεκκίνηση» επισήμανε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην 28η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων). 

Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι θα ξανανοίξουμε την αγορά του τουρισμού «πάνω από όλα με κανόνες ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες, και με διάθεση το φετινό καλοκαίρι να γίνει επίλογος προβλημάτων, αλλά και πρόλογος νέων επιτυχιών από την επόμενη σεζόν». «Υπάρχει και η πείρα και το σχέδιο και οι δυνατότητες. Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία» σημείωσε.

Ο πρόεδρος της κυβέρνησης εξέφρασε τη συγκρατημένη αισιοδοξία του για την πορεία του τουρισμού φέτος το καλοκαίρι. «Σκοπός να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ένα μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από μια δραματικά συρρικνωμένη πίτα, όχι όμως με μόνο πλεονέκτημα τις ομορφιές της χώρας μας, αλλά και την επιτυχή διαχείριση της υγειονομικής κρίσης» δήλωσε.

«Ας αξιοποιήσουμε τον χρόνο που έχουμε ώστε το σχέδιο για την επόμενη δεκαετία του τουρισμού, 2021-2030, να διορθώσει πολλές από τις χρόνιες παθογένειες που μερικές φορές, όλοι μας, επιμελώς κρύψαμε κάτω από το χαλί στηριζόμενοι απλά σε κάποια πολύ ενθαρρυντικά βραχυχρόνια νούμερα» είπε ο πρωθυπουργός συνεχίζοντας την ομιλία του στη ΓΣ του ΣΕΤΕ.

 

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η πολιτεία όφειλε και το έπραξε να συμπαρασταθεί στον κόσμο της αγοράς και στον κόσμο της εργασίας και αναφέρθηκε στη δέσμη μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση για να μπορέσει να στηρίξει τις επιχειρήσεις στο επίπεδο της ρευστότητας, την αγορά εργασίας καλύπτοντας ένα μεγάλο κομμάτι του μισθοδοτικού βάρους των επιχειρήσεων που ετέθησαν σε αναστολή, να διευκολύνει επιχειρήσεις και πολίτες μεταθέτοντας για το μέλλον φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις.» Πιστεύω ότι έτσι καταφέραμε να αποφύγουμε τα χειρότερα» σημείωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «το πρώτο θύμα του ιού σε όλο τον κόσμο είναι ο τουρισμός, και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουμε το μέγεθος της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε. Είναι η μεγαλύτερη οικονομική κρίση εδώ και 70 χρόνια. Πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους, μια κρίση συμμετρική, η οποία αφορά όλες τις χώρες και όλους τους κλάδους, μόνο που κάποιοι χτυπιούνται περισσότερο. Και δυστυχώς ο κλάδος του τουρισμού βρίσκεται στην πρώτη γραμμή».

«Μαζί, ενωμένοι, θα ξεπεράσουμε αυτή τη σκληρή χρονιά, για να οικοδομήσουμε μια νέα, μακρά περίοδο ευημερίας, ωριμότητας και ανάπτυξης. Ο τουρισμός, θα σταθεί πάλι, στο ύψος των περιστάσεων, στην πρώτη γραμμή της μάχης, ισχυρός και πρωτοπόρος» υπογράμμισε από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος.


ΑΜΠΕ - skai.gr