Μαθητές δημοτικού έκαναν ταινία μικρού μήκους - Το μήνυμά τους κατά της βίας

Ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια σε κάθε μορφή βίας στέλνουν οι μαθητές από το 100ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης οι οποίοι μάλιστα θα συμμετάσχουν στο προσεχές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

«Στη βία μπροστά, ψυχή βαθιά», λένε με μια φωνή, οι μαθητές της Δ` Τάξης του 100ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, στην ταινία μικρού μήκους που δημιούργησαν.
Ένα ισχυρό μήνυμα ενάντια σε κάθε μορφή βίας, στέλνουν οι μαθητές της Δ` Δημοτικού, του 100ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, μέσα από την ταινία μικρού μήκους που δημιούργησαν με τίτλο «Το τηλεκοντρόλ» και με την οποία θα συμμετάσχουν στο προσεχές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Στην ταινία που έχει διάρκεια λίγο μικρότερη από επτά λεπτά, οι μικροί μαθητές παίρνουν θέση ενάντια στη λεκτική, διαδικτυακή και σωματική βία και στον εκφοβισμό, μέσα από μια διαδικασία που σύμφωνα με τον δάσκαλο τους Κωνσταντίνο Κουτούλη, τα βοήθησε να ευαισθητοποιηθούν, να ενημερωθούν και να ενεργοποιηθούν.

Ο κ. Κουτούλης, ο οποίος έγραψε και το σενάριο της μικρού μήκους ταινίας, δήλωσε πως αφορμή για τη δημιουργία της, ήταν ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, στο πλαίσιο της οποίας είχαν πραγματοποιηθεί δράσεις και δραστηριότητες σε όλο το σχολείο.

Όπως είπε, η Δ` Τάξη έκανε ένα θεατρικό δρώμενο στο πλαίσιο προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, το οποίο στη συνέχεια μετατράπηκε σε ταινία μικρού μήκους.

Τη σκηνοθεσία αλλά και λήψεις έκανε αφιλοκερδώς ο σκηνοθέτης Σταύρος Νταής, μεσολάβησε η δημοσιογράφος, Κατερίνα Τσαβέα και τη μουσική επένδυση έκανε ο εικαστικός του σχολείου, ο οποίος ασχολείται χρόνια με τη μουσική,  Βασίλης Ιωακειμίδης.

Ο δάσκαλος των παιδιών, ο κ. Κουτούλης, έκανε λόγο για μια εύκολη διαδικασία, καθώς όπως είπε οι συγκεκριμένες δραστηριότητες που είναι και διδακτικές και όμορφες, αρέσουν στα παιδιά τα οποία συμμετέχουν σε κάθε τι που έχει σχέση με τις τέχνες.

«Το μήνυμα είναι πολυσύνθετο, δεν είναι μοναδικό, αλλά συμπυκνώνεται στη φράση αυτή που φώναζαν τα παιδιά σαν σύνθημα. Δηλαδή, «Στη βία μπροστά, ψυχή βαθιά», επισήμανε ο εκπαιδευτικός, προσθέτοντας πως μέσα από την ταινία ουσιαστικά αποδομούνται ένα, ένα, τα τέσσερα είδη της βίας, ενώ στη συνέχεια ουσιαστικά βλέπουμε και πως αντιδρούν τα παιδιά απέναντι σε αυτό. «Οπότε ναι. Ευαισθητοποιήθηκαν, ενημερώθηκαν και ενεργοποιήθηκαν» τόνισε.

Επίσης, ο κ. Κουτούλης χαρακτήρισε εύκολο το γράψιμο του σεναρίου, λέγοντας πως είναι κάτι που «το ζούμε στην καθημερινότητα της σχολικής ζωής», προσθέτοντας πως όλοι συναντούν τέτοια περιστατικά  και κατά τον ίδιο, είναι πιο σημαντικά αυτά από τις γνώσεις. «Τα παιδιά έχουν περισσότερο ανάγκη την ψυχοσυναισθηματική ισορροπία και την κοινωνικοποίηση, παρά τη γνώση. Θα τη βρούνε τη γνώση» σημείωσε.

Καταλήγοντας είπε πως «οι μαθητές είναι οι καλύτεροι δάσκαλοι» καθώς μας διδάσκουν πολλά περισσότερα.

Πηγή: grtimes.gr