Φωτιά στη Λαμία: Εκκενώθηκε το βόρειο τμήμα της πόλης και τρεις οικισμοί - Δείτε βίντεο

Επιχειρούν πυροσβέστες αλλά και εθελοντές με τη συμμετοχή της αστυνομίας και του δήμου, ενώ δύο αεροσκάφη επιχειρούν συνεχώς ρίψεις νερού πάνω από την περιοχή για να συγκρατήσουν τη φωτιά - Τέσσερις τραυματίες στα επείγοντα

Στην εκκένωση τριών οικισμών, της Νέας Μαγνησίας, της Μεγάλης Βρύσης και της Αγίας Παρασκευής, μετά την εκκένωση βορείου τμήματος της Λαμίας, προχωρούν οι αρχές. Πριν από λίγη ώρα στάλθηκε στους κατοίκους των περιοχών νέο μήνυμα από το 112 που τους καλεί να εκκενώσουν προς Στυλίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καεί σπίτια. 

Νωρίτερα στάλθηκε μήνυμα στους κατοίκους για να εκκενώσουν προς το κέντρο και τα νότια της Λαμίας.

Επιχειρούν πυροσβέστες αλλά και εθελοντές με τη συμμετοχή της αστυνομίας και του δήμου, ενώ δύο αεροσκάφη επιχειρούν συνεχώς ρίψεις νερού πάνω από την περιοχή για να συγκρατήσουν τη φωτιά.Το μέτωπό της φωτιάς κατευθύνεται ανατολικά, ενώ έχει επεκταθεί και δυτικά προς το Κάστρο της Λαμίας μέσα σε πευκόφυτη περιοχή.

«Δίνουμε μάχη να περιοριστεί  φωτιά, ο αέρας είναι ισχυρός, είναι σε εξέλιξη η φωτιά, καίει δασική έκταση, προσπαθούμε να την περιορίσουμε όσο γίνεται» τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος Λαμίας Θύμιος Καραΐσκος.

Σύμφωνα με το lamiareport, οι πρώτες φλόγες ξεπήδησαν από το κομμάτι δίπλα στο γήπεδο και γρήγορα εξαιτίας των ισχυρών νοτιανατολικών ανέμων ξέφυγαν σε παρακείμενες κατοικίες. 

Πηγή: skai.gr