Επίκειται νέο ένταλμα σύλληψης για Βελβεντό, σύνδεση συλληφθέντων με «Πυρήνες»

Ένταλμα σύλληψης και για ένα ακόμη πρόσωπο που φέρεται να εμπλέκεται σε ληστείες που αποδίδονται σε μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» αναμένεται εκδώσει ο Εφέτης ειδικός ανακριτής για θέματα τρομοκρατίας, Δημήτρης Μόκκας, στον απόηχο των συλλήψεων στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το νέο ένταλμα αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσωπο για το οποίο η Αστυνομία φέρεται να διαθέτει στοιχεία από γενετικό υλικό που τον συνδέει με την διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

Εν τω μεταξύ, με ένοπλες ληστείες που αποδίδονται στην ομάδα που συμμετείχε στη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, καθώς και με κρησφύγετα που φέρεται ότι χρησιμοποιούσε η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», εμπλέκουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων της Αστυνομίας τους πέντε άνδρες που συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όπως δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Χρήστος Παρθένης, από τις έρευνες προέκυψαν, μεταξύ άλλων, γενετικά στοιχεία που καταδεικνύουν σύνδεση ενός εκ των πέντε συλληφθέντων, του 22χρονου Αργύρη Ντάλιου, με τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, ληστείες στο Νέο Φάληρο και το Νέο Ηράκλειο Αττικής, και «ασφαλές διαμέρισμα» στην Καλλιθέα.

Παράλληλα, ο δεύτερος εκ των συλληφθέντων, ο 23χρονος Φοίβος Χαρίσης-Πούλος, συνδέθηκε, μεταξύ άλλων, με τις ληστείες στο Βελβεντό, ληστεία στην ΑΤΕ Φλώρινας, και το διαμέρισμα της οδού Ελ Αλαμέιν στο Χαλάνδρι.

Οι άλλοι τρεις συλληφθέντες, είναι ηλικίας 31, 40 και 30 ετών κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία. Ένας από αυτούς επιπλέον κατηγορείται για κατοχή πλαστών εγγράφων και ψευδή ανωμοτί κατάθεση, ενώ και οι πέντε συλληφθέντες κατηγορούνται για αντίσταση κατά της αρχής.

Δύο εκ των συλληφθέντων οδηγήθηκαν την Τετάρτη ενώπιον του ανακριτή, αρνήθηκαν να απαντήσουν στα ερωτήματα που του τέθηκαν, και κρίθηκαν προφυλακιστέοι.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ