Διπλό φονικό στην Κέρκυρα: Ποιά είναι τα θύματα - Κύκλωμα μαφιόζων «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ

Δύο άγρια δολοφονημένοι άνδρες στο αυτοκίνητο τους από πυρά πυροβόλου στην Κέρκυρα.

Δεύτερο ξεκαθάρισμα λογαριασμών της μαφίας του Μαυροβουνίου στην Ελλάδα μέσα σε 6 μήνες, βλέπουν οι αρχές.

Τα δύο θύματα εντοπίστηκαν μέσα στο αυτοκίνητο τους έξω από βίλα που νοίκιαζαν στο Χαλικούνα της Νότιας Κέρκυρας, νωρίς το βράδυ της Πέμπτης. Φαίνεται ότι δέχτηκαν τα πυρά μόλις έφτασαν και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Στο σημείο βρέθηκαν πάνω από 30 κάλυκες.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ του Μαυροβουνίου οι δύο νεκροί είναι ο Μπάρανιν Άλαν Κόζαρ και ο Νταμίρ Χάτζιτς, με τους δημοσιογράφους να τους χαρακτηρίζουν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Σκάλιαρι. 

Είχαν περάσει στην Ελλάδα με πλαστά διαβατήρια Σλοβενίας πριν από περίπου ένα μήνα. Τη βίλα είχε νοικιάσει ένας φίλος τους. 

Κλιμάκιο του τμήματος ανθρωποκτονιών της ασφάλειας Αττικής έφυγε εσπευσμένα για την Κέρκυρα εκτιμώντας ότι η συγκεκριμένη εκτέλεση συνδέεται με τη μαφιόζικη εκτέλεση του περασμένου Γενάρη σε ταβέρνα της Βάρης.

Τότε είχαν δολοφονηθεί μπροστά στα μάτια των συγγενών τους οι Ιγκόρ Ντέντοβιτς και ο Στέβαν Σταμάτοβιτς, αρχηγικά μέλη της Σκάλιαρι, τα οποία συνδέονται με το ένα απο τα δύο θύματα της Κέρκυρας. 

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν μέλη της Σκάλιαρι και της Καβάτσκι, τις δύο μαφιόζικες φατρίες του μαυροβουνίου, ήρθαν στην Ελλάδα να ξεκαθαρίσουν λογαριασμούς. 

Το ένα από τα δύο θύματα, ο Άλαν Κόζαρ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση έξι ετών και δέκα μηνών και σε βάρος του έχουν εκδοθεί σειρά από εντάλματα σύλληψης.

Σε βάρος του δεύτερου θύματος, έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την δολοφονία του Ντάβοριν Μπάλτιτς, αρχηγικού μέλους φατρίας, την πρωτοχρονιά του 2018 στο Βελιγράδι.

Πηγή: skai.gr