Χιλιάδες κόσμου στο συλλαλητήριο των «Παραιτηθείτε» στο Σύνταγμα (φωτό)

Επιτυχημένο κρίνουν οι διοργανωτές του το συλλαλητήριο του κινήματος «Παραιτηθείτε» στην πλατεία Συντάγματος, το οποίο ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ, και προκάλεσε και σήμερα Τετάρτη την αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης. Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν νέο συλλαλητήριο, χωρίς να έχει αποφασιστεί ακόμη η ημερομηνία. 

Κοντά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, αλλά και στα γύρω στενά, συγκεντρώθηκαν σύμφωνα με τους διοργανωτές ένα ετερόκλητο πλήθος τουλάχιστον 10.000 ανθρώπων, που διαδήλωσαν ειρηνικά κατά της κυβέρνησης και των πολιτικών της. Οι διοργανωτές συγκρίνουν τη συγκέντρωση αυτή με την πρώτη του «Μένουμε Ευρώπη».



Οι συγκεντρωθέντες κρατούσαν ελληνικές σημαίες και σημαίες της ΕΕ, ενώ γιουχάρισαν έντονα προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ που ακούγονται από τα μεγάφωνα (κατάργηση ΕΝΦΙΑ, διατήρηση ΕΚΑΣ κοκ).

Μεταξύ των δημοφιλέστερων συνθημάτων που ακούστηκαν ήταν τα: «Δεν σε θέλει ο λαός, πάρε τη χούντα σου και μπρος», «Τσίπρα και Μαδούρο στο ίδιο μπαλαούρο», «Go back Mister Tsipras» και «Κλέφτες, παραιτηθείτε».

Σημειώνεται ότι προς στιγμήν δημιουργήθηκε ένταση όταν νεαρός επιχείρησε να κάψει σημαία της ΕΕ, όμως με την παρέμβαση ψυχραιμοτέρων, τα πνεύματα ηρέμησαν, και ο νεαρός απομακρύνθηκε.Ανάλογη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στο Λευκό Πύργο.

Λόγω της συγκέντρωσης έκλεισαν η Βασιλίσσης Αμαλίας από Συγγρού και η Βασιλίσσης Σοφίας από το Χίλτον. 



Εκτενή αναφορά στο συλλαλητήριο έκανε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθιστώντας προσωπικά υπεύθυνο τον κ Τσίπρα για την ασφάλεια όσων πάνε στο συλλαλητήριο, με αφορμή και την αντισυγκέντρωση των αντιεξουσιαστών στον ίδιο χώρο. 

Για πολιτικό σχέδιο αντιδημοκρατικής εκτροπής που έχει η υιοθετήσει η Νέα Δημοκρατία, έκαναν λόγο κυβερνητικές πήγες. Αναφέρουν μάλιστα ότι πρόκειται για σχέδιο που «είναι πολύ της μόδας, αυτή την περίοδο, εναντίον αριστερών κυβερνήσεων σε διάφορα μέρη του κόσμου».

Το ερώτημα με ποια κυβέρνηση ανά τον κόσμο αισθάνεται ότι ταυτίζεται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και εάν ταυτίζεται με αυτή της Βενεζουέλας, θέτει από την πλευρά της, η ΝΔ.

Ο Νίκος Φίλης αποτελεί με τις καθεστωτικές δηλώσεις του και με τα καμώματά του, τον «μέγα χορηγό» της σημερινής συγκέντρωσης και οι διοργανωτές της συγκέντρωσης «πρέπει να του στείλουν λουλούδια», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Δε θυμάμαι καμία κυβέρνηση ποτέ να αντιδρά έτσι σε οποιαδήποτε διαδήλωση είχε οργανωθεί με ικριώματα και αιτήματα για Γουδή, είπε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης.



Δεν είναι δυνατόν να θέλουμε να ακούμε μόνο τον έπαινο αλλά όχι τον ψόγο, είπε ο βουλευτής της ΝΔ, εκτιμώντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση φοβάται το μέγεθος της συγκεκριμένης διαδήλωσης. Έχει την αγωνία του τερματοφύλακα πριν το πέναλτι και αντιδρά με αυτό τον τρόπο, προσέθεσε.

«Η αγωνία της κυβέρνησης μπροστά στην αποψινή συγκέντρωση πολιτών αποκάλυψε την αλαζονεία, την αυταρχικότητα και την αντιδημοκρατικότητά της», σχολίασε από την πλευρά του μέσω Twitter ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.



Αποστάσεις από τις δηλώσεις Γεροβασίλη τήρησε πάντως σήμερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής της Κουμουνδούρου Γιώργος Κυρίτσης, κάνοντας λόγο για «υπερβολές». «Λέγονται και μερικές υπερβολές. Δεν είναι κάτι σημαντικό», είπε.

Ο βουλευτής ωστόσο επέμεινε στη γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου ότι «υπάρχει σχέδιο» από το ένα από τα δύο κομμάτια της ΝΔ, καθώς, όπως είπε, δεν αντέχει άλλο εκτός εξουσίας.

Ιδιαίτερα καυστική ήταν η κριτική που άσκησε επί του θέματος ο Νίκος Δένδιας από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του αναπτυξιακού νόμου. «Εσείς παρατασσόσασταν σαν ρωμαϊκή λεγεώνα και τώρα παριστάνετε τους ανακριτές», σχολίασε σκωπτικά την Τρίτη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. 



Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Γεροβασίλη απο τη Βουλή, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βαδίζει σε επικίνδυνα μονοπάτια για τη δημοκρατία, ταυτίζοντας το μέλλον της χώρας με το μέλλον της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.


Από Το Ποτάμι, ο Κώστας Μπαργιώτας τόνισε ότι «αυτοί που έστησαν αγχόνες επί 2,5 χρόνια στο Σύνταγμα δεν μπορούν να λένε στους πολίτες πότε και πού θα διαδηλώσουν ειρηνικά κατά ή ακόμα και υπέρ της κυβέρνησης».



Στην κόντρα και η «Αυγή»

Εν τω μεταξύ η εφημερίδα «Αυγή» δημοσιεύει σήμερα στην πρώτη της σελίδα την προεκλογική κάρτα μίας γυναίκας που ήταν υποψήφια της ΝΔ στην Β’ Πειραιώς και όπως υποστηρίζει η εφημερίδα είναι οργανωτική εκπρόσωπος των Παραιτηθείτε.

Σύμφωνα μάλιστα με την «Αυγή», η συγκεκριμένη κυρία από κοινού με την επίσημη ΝΔ προσπαθούν να στήσουν σκηνικό έντασης.

Ο βουλευτής Κυρίτσης πάντως εκτίμησε στον ΣΚΑΪ ότι αυτό είναι καλό για τη συγκεκριμένη κύρια γιατί την προβάλει.



Πηγή: skai.gr