Μόνο ένας από τους νεκρούς τρομοκράτες ταυτοποιήθηκε στη Λέρο, λέει η ελληνική πλευρά

Μόνο ένας από τους νεκρούς τρομοκράτες των επιθέσεων στο Παρίσι είχε ταυτοποιηθεί στην Λέρο, όπως δήλωσαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, τη στιγμή που οι γαλλικές Αρχές φέρονται να έχουν ζητήσει στοιχεία για τις κινήσεις και ενός δεύτερου υπόπτου.

Πρόκειται για 25χρονο κάτοχο του συριακού διαβατηρίου, που βρέθηκε πάνω σε έναν από τους τρομοκράτες που προκάλεσαν το μακελειό στο Παρίσι. Από τα στοιχεία που έστειλαν οι ελληνικές αρχές στις γαλλικές υπηρεσίες, (όνομα, δακτυλικά αποτυπώματα, κ.λ.π.), προκύπτει ότι ο άνδρας που πέρασε από την Λέρο είναι τελικά ο νεκρός τρομοκράτης στο Παρίσι.

Ο 25χρονος ταυτοποιήθηκε και δακτυλοσκοπήθηκε στη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου, έχοντας φτάσει στο νησί με άλλους 198 ανθρώπους.

Σε ό,τι αφορά το τη γνησιότητα του διαβατηρίου, είναι αρμοδιότητα των γαλλικών Αρχών, που το έχουν στη διάθεσή τους, «να διαπιστώσουν εάν είναι πλαστό ή όχι», αναφέρουν οι πηγές του ΑΜΠΕ. Νωρίτερα το αμερικανικό δίκτυο CBS μετέδωσε πως αμερικανός αξιωματούχος αμφισβητεί τη γνησιότητα του εγγράφου.

Οι Γάλλοι έχουν ζητήσει συνολικά πληροφορίες για τους οκτώ τρομοκράτες που αιματοκύλησαν το Παρίσι και άλλα άτομα, αλλά αυστηρά ενδιαφέρονται για έναν συγκεκριμένα. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί αν έχει περάσει άλλος από την Ελλάδα, εκτός από τον 25χρονο στην Λέρο.

Ο κάτοχος του διαβατηρίου ταυτοποιήθηκε στο νησί των Δωδεκανήσων στις 3 Οκτωβρίου, δηλαδή περίπου 40 ημέρες πριν τα χτυπήματα που συγκλόνισαν τη γαλλική πρωτεύουσα το βράδυ της Παρασκευής, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 129 ανθρώπων.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας έχει επιβεβαιώσει πως πρόσωπο που ταξίδευε με το επίμαχο έγγραφο ζήτησε άσυλο στη χώρα, παρά το γεγονός ότι η Σερβία δεν είναι ακόμα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Ζώνης Σένγκεν.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ