Δικηγόρος: Οι Ρομά λυπήθηκαν τη Μαρία – η μητέρα της ήθελε να την ξεφορτωθεί

Η 4χρονη Μαρία κατέληξε στα χέρια των «γονιών» της σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα επειδή η «αλλοδαπή» βιολογική της μητέρα δεν είχε τα μέσα να την αναθρέψει, και αναζητούσε τρόπο να την «ξεφορτωθεί», όπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη η δικηγόρος του ζευγαριού, Μαριέττα Παλάβρα.

Η κ. Παλαύρα σημείωσε πως η «μητέρα» του κοριτσιού αποφάσισε να μεγαλώσει την 4χρονη Μαρία καθότι τη «λυπήθηκε», και, όπως της εξήγησε, «εκεί που τάιζα πέντε στόματα αποφάσισα να ταΐζω έξι».

Η παράνομη υιοθεσία έγινε με τη διαμεσολάβηση ενός τρίτου προσώπου, το οποίο «ψάχνουμε», συνέχισε η κ. Παλάβρα, τονίζοντας παράλληλα πως οι πελάτες της ευελπιστούν πως θα εμφανιστεί η βιολογική μητέρα του παιδιού.

Ερωτηθείσα για τον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό παιδιών που και οικογενειακών μερίδων που είχε το ζευγάρι, η κ. Παλάβρα εξήγησε ότι στις κοινότητες των Ρομά «γίνονται πολλά παράνομα πράγματα για τα επιδόματα του κράτους», υπογραμμίζοντας ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως η πελάτης της «έχει αρπάξει ή έχει κλέψει ένα ανήλικο παιδί».

Υπενθυμίζεται ότι οι δυο «γονείς» έχουν τρεις οικογενειακές μερίδες με 14 παιδιά. Δύο μερίδες ανήκουν στη γυναίκα, και αντιστοιχούν σε 10 παιδιά, ενώ η τρίτη μερίδα, με τέσσερα παιδιά, ανήκει στον άνδρα.

Μάλιστα, η «μητέρα» εμφανιζόταν να έχει γεννήσει αρκετά παιδιά στο διάστημα των τελευταίων μηνών.

Μιλώντας νωρίτερα
στο κεντρικό Μαγκαζίνο του ΣΚΑΪ 100,3 με τη Σία Κοσιώνη, ο αστυνομικός διευθυντής της περιφέρειας Θεσσαλίας Βασίλης Χαλάτσης, τόνισε ότι το ζευγάρι των Ρομά υπέπεσε σε αντιφάσεις, ισχυριζόμενοι πρώτα ότι το αγγελούδι είναι δικό τους, μετά είπαν ότι το βρήκαν σε σούπερ μάρκετ μετά ότι το πήραν από κάποιον αλλοδαπό.

«Δεν ξέρουμε αν έχει γεννηθεί εδώ και αν έχει βαπτιστεί εδώ, μπορεί να έχει έρθει από άλλη χώρα το παιδί. Ζητήσαμε να αποσταλεί το DNA του παιδιού σε άλλες χώρες για να υπάρξει ταυτοποίηση» σημείωσε ο αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας.

Από την πλευρά της, η κ. Παλάβρα δήλωσε πως οι πελάτες της παραδέχτηκαν εξ αρχής πως η Μαρία δεν ήταν δικό τους παιδί.

Η ληξιαρχική πράξη γέννησης της Μαρίας έχει εκδοθεί από τον Δήμο Αθηναίων, ο οποίος ωστόσο κατήγγειλε από την πλευρά του πως το νομικό καθεστώς που διέπει τη διαδικασία δήλωσης γεννήσεων είναι «εξαιρετικά προβληματικό και απαρχαιωμένο», καθώς, για τη σύνταξη ληξιαρχικής πράξης γέννησης δεν απαιτείται πιστοποιητικό γέννησης από μαιευτήριο, αλλά αρκεί η δήλωση ενός γονέα και δύο επιπλέον μαρτύρων που ήταν παρόντες κατά τη γέννηση του παιδιού.







Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ