ΠΝΟ: Αποφάσισαν απεργία παρά τις αντιδράσεις (upd)

Στην απόφασή της για 48ωρη απεργία τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη επιμένει παρά τις αντιδράσεις η ΠΝΟ, ανατρέποντας τον προγραμματισμό χιλιάδων Ελλήνων και προκαλώντας νέα προβλήματα στον ήδη δοκιμαζόμενο ακτοπλοϊκό κλάδο.

Η διοίκηση των ναυτεργατών που συνεδρίασε το πρωί αποφάσισε η απεργία να γίνει κανονικά, παρά τις διαβεβαίωσεις που έδωσαν την Πέμπτη οι αρμόδιοι υπουργοί.

Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Γιάννης Χαλάς είχε προϊδεάσει για την απόφαση της Ομοσπονδίας, μετά τη συνάντησή του με την υπουργό Ανάπτυξης Άννα Διαμανοπούλου αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «είμαστε μακριά απ' αυτό που ζητάμε».

Εντωμεταξύ, πιέσεις προς την ΠΝΟ αλλά και την κυβέρνηση ασκούν εκπρόσωποι των νησιών ενόψει της απεργίας. Πηγές των ακτοπλοϊκών εταιρειών κάνουν λόγο για ακυρώσεις της τάξης του 20%.

Η απεργία στο λιμάνι του Πειραιά έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην τουριστική εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, αφού αυτή την περίοδο απεργούν οι αρχαιολόγοι, οι ξεναγοί της Ρόδο και οι ιδιοκτήτες επαρχιακών ταξί σε Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη.

"Η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες καθώς και το γενικό συμφέρον. Θα το κάνει με κάθε τρόπο" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η υπουργός Ανάπτυξης με αφορμή την απόφαση της ΠΝΟ να πραγματοποιήσει τελικά τη 48ωρη απεργία τη Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη.

Η κ. Διαμαντοπούλου σημειώνει επίσης πως η ΠΝΟ κρατά όμηρους τους Έλληνες πολίτες, απειλεί την τουριστική περίοδο και προκαλεί ζημιά στην οικονομία και την εικόνα της χώρας.

Πηγή: skai.gr