Νικητιάδης: Τα τσαντίρια της Συντάγματος δεν συνάδουν με την αισθητική του Έλληνα

Για τσαντίρια που δεν συνάδουν με την αισθητική του Έλληνα και της ίδιας της πλατείας Συντάγματος έκανε λόγο την Κυριακή στο μαγκαζίνο του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον ιστορικό χώρο.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, «στην πλατεία Συντάγματος θα πρέπει να διασφαλίζεται η ελεύθερη έκφραση, αλλά όσοι θέλουν να διαμαρτύρονται θα πρέπει να σέβονται την αισθητική, την ιστορικότητα της πλατείας που θα πρέπει να θέλεις να τη δεις και όχι να μην πλησιάσεις».

Για την πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων για διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να επανέλθει η ζωή στην Αθήνα στους κανονικούς της ρυθμούς, έπειτα από 45 ημέρες «δέσμευσης» του Συντάγματος από τους Αγανακτισμένους, τόνισε ότι έχει έρθει σε επαφή με τον κ. Καμίνη.

«Είναι ζήτημα που πρέπει να αφεθεί στον δήμαρχο που έχει στενότερη επαφή με το επιχειρηματικό και κοινωνικό γίγνεσθαι. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε για την προβολή της Αθήνας, είναι σε επαφή και με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» τόνισε.

Ο κ. Νικητιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα εύσημα που αποδίδουν οι ξένοι επαγγελματίες του τουρισμού και τις διακρίσεις σε ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στη συνέντευξη του προέδρου της κοινοπραξίας 800 ανεξάρτητων ταξιδιωτικών πρακτόρων στην Βρετανία Γουίλι Στιούαρτ στην Καθημερινή της Κυριακής ότι η Ελλάδα παραμένει ασφαλής χώρα για τους τουρίστες, παρατήρησε ότι

«Η Ελλάδα αποτελεί ένα πολύ ασφαλή προορισμό τα επεισόδια έγιναν σε στενό χώρο και χρόνο δεν σημαίνει ότι θα πρέπει ο τουρίστας να αισθάνεται ανασφάλεια» υπογράμμισε ο υφυπουργός.

«Τα επεισόδια έγιναν γύρω από το Σύνταγμα και ήταν περιορισμένης διάρκειας. Είμαι βέβαιος ότι θα ανακτηθούν οι απώλειες στις κρατήσεις τις οποίες δεν θεωρώ πολύ μεγάλες» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την ανάδειξη της Σαντορίνης ως τον πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό στον κόσμο από το αμερικανικό ταξιδιωτικό περιοδικό Travel + Leisure τη χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντική. Ο κ. Νικητιάδης ανακοίνωσε ότι θα απονείμει τη Δευτέρα στη δημοτική αρχή της Μυκόνου το βραβείο της εφημερίδας Independent Conde Nast Traveller για τον δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό της Ευρώπης.
Πηγή: skai.gr